HOROSZKÓP

Fitt horoszkóp

Szerző:
Szabó Anna
A rendszeres testmozgás az egészség egyik alappillére. Mint minden más, a sportágak is feloszthatók a jegyek között. Összeállításunkat úgy készítettük el, hogy megtaláld a hozzád passzoló mozgásfajtát.
Kos

A Kosoknak szerencséjük van, már egy kevés mozgással is viszonylag hamar le tudják adni a súlyfeleslegüket. A baj csak az, hogy lelkesedése szalmaláng életű. Nagy hévvel kezd el lejárni az edzésekre, de hamar feladja, ha az eredmény nem látványos. Túlfűtött személyisége miatt pedig létfontosságú számára, hogy energiáját intenzív fizikai tevékenységgel vezesse le. Jó, ha kiizzadja magát egy kiadós futás közben, vagy akár egy boksz aerobikon.

Mivel versengő típus, szívesen méri össze erejét bárkivel. Túlzott nyerni akarása azonban teljes erőbedobásra készteti, ezért jó, ha ügyel arra, nehogy túlpörögjön. Az óvatlan Kost veszélyeztetik a sport balesetek. Ínszakadás a sípályán, bokaficam foci közben és még sorolhatnánk.


Sportágai: harcművészetek, csapatjátékok, tenisz, futball, spinning, aerobic, versenysportok.


Bika

Az életélvező Bikának a mozgás nem a kedvenc elfoglaltsága. Túl megerőltető. Nem könnyű feladat rávenni egy kis mozgásra. Számára már az is sportteljesítménynek számít, ha lemegy a boltba két liter tejért, és egy kiló kenyérért. Sőt! Az lenne a nyerő, ha az ágyból le lehetne tudni a tornagyakorlatokat. Néha végez is egy-két lábemelést.

A komfortfüggő Bika szó, mi szó nem szívesen teszi ki otthonról a lábát. Főleg nem önsanyargatás céljából. Erre az esetre találták ki azonban a tornakazettákat, és a sporteszközöket. Szobabiciklizés közben például remekül lehet olvasgatni, vagy tévézni.


Sportágai: úszás, jóga, pilates, teke, tánc.


Ikrek

Az Ikrek jegyűek általában vékony alkatúak, nem gyakran fenyegeti őket az elhízás veszélye. Pedig mennyit tudnak enni, ráadásul össze-vissza. Semmi hat utáni stop, szabály. Talán a túl sok agyalás égeti el a kalóriáit? Lehetséges, hogy ez a titka, ugyanis folyamatosan jártatja agytekervényeit. Szétszórtságához, vidámságához a játékos sportok passzolnak, mint a ping-pong, vagy a labdajátékok, miközben ide-oda szökellhet a pályán, de levegő jegy lévén érdeklik a repüléssel kapcsolatos sportok is.

A félelem azonban visszatartja az extrém sportok kipróbálásától. Vékony alkatához passzol még a hosszútávfutás, csapongó gondolatai megfékezésére pedig javasolt a jógagyakorlatok rendszeres végzése.


Sportágai: tollas labda, ping-pong, hosszú távfutás, repülés, kézilabda, kerékpározás.


Rák

A Rák jegyűek szeszélyes és ábrándos lelkek. Sportolás terén is. Ők sem a rendszeres sportolás elkötelezettjei. Pedig hízásra és vizesedésre is hajlamosak. Ennek pedig legjobb ellenszere az izzasztó testmozgás. Álmodozó hajlamát még az edzőtermen sem tudja kívül hagyni. Az aerobic órán lábemelgetés közben is képes elkalandozni. Még azt sem veszi észre, hogy a többiek esetleg már rég más gyakorlatot végeznek.

Jobb, ha olyan sportot választ, ami érzelmileg is hat rá. Mondjuk, a tánc kedvére való lehet. De fantáziáját megragadhatja a jóga körüli titokzatosság is. Ha vágyat érez az érzékfeletti világ megtapasztalására, a spirituális jóga irányzatok is beválhatnak neki.


Sportágai: úszás, evezés, vitorlázás, néptánc.


Oroszlán

A hiú Oroszlán, noha végtelenül lusta, biztos, hogy van fitness bérlete. Hiúsága ugyanis mindig győzedelmeskedik a lustaság felett. A szépség bűvöletében nem csak az alakjára ügyel, hanem arra is, miben feszít az aerobic órán. Biztos lehetsz benne, hogy még sportoláshoz is a legújabb trend szerinti öltözetben jelenik meg. Ráadásul elég egy-két látványos mozdulat, és alakja rögtön formálódik. Szálkás izomzatú, szerencsés alkat.

Mivel elég nagystílű, szívesen kipróbálja az elit sportokat. Ha teheti, nem kerüli el a feltűnést. Ő az a fickó, aki jet-skivel száguldozik a tavakon, vitorlás versenyekre jár, de női nem is képviselteti magát bőven a vízisí pályák környékén.


Sportágai: golf, vízisí, sí, snowboard, quad motorozás, rally versenyzés, ejtőernyőzés.


Szűz

A Szűz jegyűek sem igazán szeretnek mozogni. Izzadással jár ugyanis, ami a higiénikussági szintjüket zavarja. Hasonlatosan, mint az Ikrek, inkább idegi energiákat emészt. Agyal és problémázik mindenen. Ez alól a kondi terem sem kivétel. Túl hangos a zene, nem elég tiszta a mosdó. Folytassam? Ő is inkább otthon marad, a szobabiciklin számolva a kilométereket. Viszont, legalább a rendszerességgel nem áll hadilábon. A napi gyakorlatsorát minden nap, akár ugyanabban az időben elvégzi.

Az sem kizárt, hogy magánórákat vegyen, mondjuk egy pilates oktatótól. Az olyan tudatosan felépített, hatékony módszernek tűnik számára, ezért részesíti előnyben.


Sportágai: Callanetics, pilates, jóga, tai-chi, sportlövészet.


Mérleg

A Mérleg jegy szülöttei sokszor igen bájosak, csinosak, minden különösebb sportolás nélkül is. Sportolni inkább a kikapcsolódás kedvéért, szórakozásképp járnak, és nem feltétlenül rendszeresen. Mivel társaságkedvelő, mondhatnánk partnerfüggő, a sportoláshoz is barátnőkre, vagy a párjára van szüksége.

A harmónia és béke megélésére törekszik, amit legjobban tánc, vagy jógázás közben tud megélni. Legtöbbjük jó mozgású, tehetséges táncos. Fejlett egyensúlyérzéke miatt ritmikus sport gimnasztika, vagy a műkorcsolyázás is neki való. Főleg, hogy szép ruhákban lehet művelni, ami számára elsődleges szempont.


Sportágai: jégtánc, társastánc, páros sportágak, mint tenisz, tollaslabdázás.


Skorpió

A Skorpióra, szokták mondani, nem csak veszélyes, de önveszélyes jegy is. Mindig izgatja, hogy mire képes, feszegeti képességei határát. A Kos mellett neki van a legtöbb sport sérülés a testén. Nagyon szívós szervezete van, de a csúcsra járatás őt is megviselheti. Szívesen vesz részt maratoni futóversenyeken, triatlon bajnokságon, illetve a veszélyesebb sportágak is vonzzák, mint autóversenyzés, vagy az életveszélyes kaszkadőri feladatok.

Minden egyes sikeres küzdelem után, úgy érzi önmaga felett aratott győzelmet. Jót tesz neki, ha valami megerőltető sportot űz, vagy olyasmit, ami az energiák uralására épül.


Sportágai: tradicionális harcművészetek, küzdősportok, triatlon, hegymászás, gleccser túra, akrobatika.


Nyilas

A Nyilas általában lelkes, jó sportoló, nem kell sokat noszogatni. Bármire kapható. Mint a tűzjegyek általában, jó kondiban is van. Amint azonban átlépi 30-at, karriert épít, és ezer dologgal foglalkozik. Ezért egy kis úszógumi rakódhat derekára. Persze milliószor eszébe jut, hogy el kellene mennie sportolni, de mindig valami közbejön.

A jegyhez tradicionálisan a lovaglás kapcsolódik. A szabadság vándora egyébként sem érzi jól magát egy zárt tornateremben, a szabadban végezhető sportok valók neki.


Sportágai: vitorlázás, siklóernyőzés, síelés, lovaglás, íjászat.


Bak

A Bakok elég karrierorientáltak ahhoz, hogy ne legyen idejük, vagy erejük a sportoláshoz. Még a futó gépén is telefonál. Ha mozgásra vágyik, előnyben részesíti az olyan sportágakat, ahol erőfeszítésre és kitartásra van szükség. Ő nem a játék, vagy a hiúság kedvéért sportol, hanem a küzdés szelleme hajtja. Az önfegyelem és a koncentrálás bajnoka. Mivel nehezen tudja elengedni magát, szívesen sportol magányosan.

Alkatára a szikárság jellemző, nem küszködik súlyproblémával. Ő ugyanis mindent képes kontrollálni, pont az evés fogna ki rajta? Egy komoly Bak, sosem esik túlzásokba, evés terén is szigorú.


Sportágai: sífutás, hegymászás, túrázás, evezés.


Vízöntő

A Vízöntő, mint a levegő jegyek általában, vékonyabb testalkatú. Tehát nem a súlyfölösleg motiválja őket, hogy lejárjanak a kondi terembe. Nem is járnak le. Sokkal inkább vonzzák őket az extrém sportok, mint a bungee jumping, vagy ejtőernyőzés.


A nem hétköznapi dolgokat keresi, amely elég érdekes és lehetőleg izgalmakkal is jár. A nem hétköznapi fogalomba beletartozhat egy nagyon elvont tánc is akár. Nála sosem lehet tudni. Mindig meglepetéseket tartogat, ez a lételeme.


Sportágai: vadvízi evezés, ejtőernyőzés, búvárkodás, terepbiciklizés.


Halak

A Halak jegy nem kifejezetten a sportossággal összekapcsolható karakter. Inkább nézi, mint űzi. A jegy ura a Neptun, érzékenységgel és művészi adottságokkal oltja be e jegy szülötteit. Meg egy jó adag elvontsággal. Szinte egész életüket egyfajta meditatív állapotban élik, a föld felett lebegve.

A kemény, fizikai megterhelések nem villanyozzák fel őket. Teljesen kézenfekvő, hogy a Halak legmegfelelőbb sportága az úszás, de a művészethez köthető mozgásfajtákban is jól érzik magukat, mondjuk egy balett órán.


Sportágai: szinkronúszás, tánc, tai chi, jóga.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL