- 600 g meggy
- 30 g olvasztott vaj
- 4 tojás
- 250 ml tej
- 100 g liszt
- 100 g cukor
- 1 csomag vanília cukor
- csipetnyi só
- porcukor
Kenj ki, majd liszttel szórj meg egy tepsit, szórj rá egy vékony réteg cukrot, és oszlasd el benne a meggyet. A tojásokat, a sót és a többi cukrot verd habosra, add hozzá a tejet, a lisztet, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat, majd alaposan dolgozd össze. Öntsd a tésztát a meggyre, majd 180 fokon süsd 40-45 percig. Ha elkészült, hintsd meg a tetejét porcukorral.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK