Fizetésemelést szeretnék!

Önimádó

Hatalomra törekszel. Szeretnéd teljesítményeddel a többieket elkápráztatni. A tekintély és a státusszimbólum fontos szerepet játszik életedben. Fizetés: sosem vagy elégedett vele. A pénz utáni vágyad állandóan jobb teljesítményre ösztönöz.

Tanácsunk: ne várd el főnöködtől, hogy magától adjon fizetésemelést. Szállj le a magas lóról, és tárgyalj. Mondd el, mit tettél a cég érdekében az utóbbi hónapokban. Ne követelj rögtön kétszeres pénzt!



Pedáns

Szereted és értékeled is a pénzt. Eszedbe sem jut, hogy feleslegesen költs valamire. Vagyonodat értékpapírokban és bankbetétben lekötve tartod. Fizetés: általában elégedett vagy vele, mindenre jut belőle, amire szükséged van.

Tanácsunk: természetednél fogva nagyon jól tudod, ki mennyit keres, ezért sokszor bosszankodsz, ha valaki többet kap ugyanazért a munkáért. Ne őrlődj, menj főnöködhöz. De sose érvelj mások fizetésével, ugyanis senki sem szereti, ha igazságtalansággal vádolják! Sokkal hatásosabb, ha arra hivatkozol, milyen pluszmunkákat végeztél el.



Pesszimista

A pénz nem különösebben érdekel. Egyébként is mindig úgy érzed, elnyomnak. Miért lenne ez másképp a munkahelyeden? Fizetés: sosem elég. Általában sokat dolgozol, és keveset keresel. Legalábbis így gondolod.

Tanácsunk: ne hagyd, hogy ismét hatalmába kerítsen a kishitűség. Nézd a tényeket! A jó munkáért jó pénz jár. Készülj fel gondosan a főnökkel való beszélgetésre. Bátran kérj annyit, amennyit a munkád ér.



Színészkedő

A pénzzel gyakran kérkedsz, csak azzal vagy képes magadra vonni a figyelmet. Fizetés: dicsekszel, vagy panaszkodsz attól függően, mit akarsz éppen elérni.

Tanácsunk: ne akarj mindent vagy semmit. Ne fenyegetőzz felmondással, ha nem kapsz azonnal annyi fizetésemelést, amennyit akarsz. Ne cselekedj elhamarkodottan. Próbáld meg nyugodtan végiggondolni, tényleg többet ér-e munkád.



Magának való

Nem szívesen beszélsz az anyagiakról. Úgy gondolod, az csak úgy van. Pedig titokban imádod a sok húszezrest. Fizetés: általában elégedett vagy vele, bár a függetlenségedhez sok pénzre van szükséged.

Tanácsunk: ne ódzkodj a kihívásoktól. Ha tárgyilagosan adod elő kérésedet, biztosan meghallgat a főnök. Ha kell, írásban is add be indokaidat.






SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL