SZÓRAKOZÁS

Célegyenesben a Nemzeti Vágta

Szerző:
Szabó Anna
Évek óta dologzik Geszti Péter egy nagyszabású, egész országot megmozgató fesztivál létrehozásán, idén azonban álma végre valóra válik. Május utolsó hétvégéjén ugyanis a Hősök terén megrendezésre kerül a Nemzeti Vágta elnevezésű, kulturális országimázs fesztivál.
Geszti Péter a lovak közé csap


A rendezvény középpontjában álló történelmi hangulatú lóversenyre százindulós mezőny várható. 3 évvel ezelőtt pattant ki Geszti Péter fejéből: rendezni kellene egy olyan fesztivált, amely az egész országot megmozgatja. Miután a magyar igazi lovasnemzet, Péter eldöntötte, lóversenyt rendez, de nem akármilyet.
„A Nemzeti Vágta nemcsak egy kiváló lóverseny lesz, hanem a kultúra, a turisztika, a gasztronómia, és a történelem jegyében megvalósuló fesztivál, szigorúan politikamentesen. Fő célunk, hogy hagyományt teremtsünk. Hosszú folyamat volt ez és nagyon sok ember munkája, támogatása van benne. Óriási felelősség ugyanakkor, hiszen ilyen szimbolikus helyen – mint a Hősök tere a város szívében – hasonló rendezvény még soha nem volt.” – mondta Geszti Péter.

Május 30-án este tehát lezárják a Hősök terét, hogy azt egy teljes hétvégére lóversenypályává alakítsák. A homokban az ország különböző településeinek lovai és lovasai vágtáznak majd egy gyönyörű huszárszablyáért és a 30 milliós fődíjért.

Nemcsak díjért megy majd a harc, hiszen elindul majd a Raiffeisen jótékonysági sztárfutam is, melyen Sthol András, Hajas László, Hajdú Steve, Sasvári Sándor és Pintér Tibor indul majd, ők nyereményüket jótékony célra ajánlják fel.
A fesztivál középpontjában a lovashagyományok bemutatói, a fergeteges huszárrohamok, a lovasparádék lenyűgöző látványvilága, valamint a települések bemutatkozását szolgáló Vágta Korzó áll majd. Emellett folyamatos koncertprogramok és változatos műsorok színesítik majd a kínálatot a versenyt körülölelő hétvégén. Ennek helyszíne a Dózsa György úton lesz, a Műcsarnoktól az ’56-osok teréig. Az Andrássy úton berendezett Vágta Korzón pedig minden induló magyar település megmutathatja majd büszkeségeit, amelyekkel hozzájárulnak hazánk kulturális életének felpezsdítéséhez.
Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón az induló celebritásokon túl több üzletember is tiszteletét tette, így Andy Vajna, Kedves Ferenc is megjelent, mindannyian elsősorban azért, mert ők maguk is beneveztek településeket.



A május 31-én kezdődő eseményen várhatóan közel száz, a saját települését képviselő lovas méri majd össze lovának gyorsaságát és saját ügyességét, két kört megtéve a Hősök terére felépített speciális, a tavalyi év folyamán sikeresen letesztelt versenypályán. A pálya technikai kivitelezését a szervezők a Lázár fivérekkel közösen végzik.
A galoppverseny győztese 30 millió forintot nyer nevezőjének és 5 millió forintot az általa képviselt önkormányzatnak. A nevezési díj bruttó 2 millió forint, melyet már két futamgyőzelemmel vissza lehet nyerni. A nevezési díjért a település jogot nyer a versenyen való indulásra, versenyöltözéket kap, továbbá az Andrássy úton pavilont állíthat, melyben a képviselt önkormányzat vagy a nevező cég bemutathatja az adott település kulturális értékeit, illetve a cég termékeit.

A nevezési határidő április 30-án jár le. A rendezők több százezer vendéggel számolnak a két nap alatt. Magát a lóversenyt, a Hősök terén tribünök és kivetítők segítségével, mintegy 30 ezren láthatják egyszerre élőben. Az esemény döntő mozzanatait az RTL Klub élőben közvetíti június 1-jén.


A Nemzeti Vágta minden programja ingyenesen lesz majd látogatható.



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL