EZOTÉRIA

Belső utazás - avagy hogyan segíthetsz önmagadon?

Szerző:
Szabó Anna
Földi léted minden pillanata tanulási folyamat, melyben meg kell ismerned az élet mindenféle aspektusát, köztük a szenvedést, a félelmet is. Ezt nem lehet megúszni! Viszont többféle módszer létezik arra, hogy felszabadíthasd önmagad.
Ahány ember, annyi megoldás létezik önmagad felszabadítására. Rendelkezésedre állnak tanítások, különböző technikák, hogy miként lehet megbetegítő félelmeidtől, rossz beidegződéseidtől, téves hiteidtől megválni, bár inkább akkor jársz közel az igazsághoz, ha azt mondod: átprogramozásról van szó. Pólusváltásról.


Agykontroll

A félelem legyőzhető, átprogramozható agykontrollal, ahol alfa állapotba jutva az ösztönös reakciókat irányító tudatalatti rendkívül befolyásolható állapotban van. Ekkor beismered félelmedet, aztán megfogalmazod a célt, amire törekszel, majd ezt követően közlöd tudatalattiddal, hogy mi a végeredmény, amit meg akarsz tapasztalni. Ezt megerősíted újra és újra



NLP

A másik módszer az NLP, a neuro-lingvisztikus programozás, ami az agyat egyfajta biológiai számítógépnek tekinti. Erről is több szakkönyv kapható.


Belső utazás

A harmadik módszer lehet a belső utazás. A módszer lényege, hogy szembesülsz félelmeiddel, újra átéled, figyeled bensődben kifejtett hatását, bocsánatot kérsz az ellened vétkezőktől, traumatikus emlékeiddel szembesülsz, ily módon kifésülöd, feloldod tudatalattidból a problémát. Korunk legnagyobb spirituális tanítója, Eckhart Tolle módszere az ellenállás nélküli elfogadás. A lényeg, hogy érzelmi reakcióidat a figyelő pozíciójából látod, de nem azonosulsz vele. A töltést megszünteted, csak figyelsz. Rövidebb hosszabb idő után a félelmek megszűnnek, mert már nem táplálod őket.


A hatalmasra növesztett belső akadályok, az önkorlátozó hiedelmek, az egódon történő túllépés, az elme álmából való felébredése által megtapasztalhatod azt a mögöttes dimenziót, melyet lelki béke, öröm és szeretet jellemez. Kész receptek nincsenek. Az úton mindenkinek magának kell végigmennie. Addig kapod újra és újra a szükséges leckéket.

Ha számodra elfogadható, tarts velünk a keleti csakra-tanok, Jung emberi archetípusai és a nyugati vallási szentségek között fennálló kapcsolat értelmezésében. Gondolunk itt a hét keresztény szentségre és a zsidó Kabbala tanításaira, hiszen lelkünk, energiáink és személyes erőnk mind ugyanabból a forrásból táplálkoznak. A hét szakrális igazság, melyet mindhárom kultúra (buddhista, keresztény, zsidó) magáénak mondhat, spirituális erőnk magját alkotja. Arra tanítanak, miként irányíthatod a testeden keresztül áramló energiákat, az életerődet. A hét igazságot gyakorlatilag az emberi test energiarendszerének hét erőközpontja, vagy csakrája testesíti meg. Ebben az életedben spirituális feladatod megtanulni, miként teremthetsz egyensúlyt a test és a lélek, a gondolat és a cselekvés, a fizikai és mentális erő energiái között.

Testedre valójában természetéből következően a gyógyulásod modelljeként tekinthetsz. A Genezis azt mondja Ádám testéről, hogy „az Isten képére teremtetett". Az állításban rejlő üzenet egyszerre értendő szó szerint és kezelendő szimbolikusan. Arra utal, hogy az ember az Isteni Erő, vagyis egy olyan hét elsődleges energiafajtából álló rendszer másolata, melynek igazságait az élettapasztaláson keresztül kell feltárnunk és kibontakoztatnunk.


A csakrákkal való munka

A hét csakra a törzs és a fej kitüntetett és egyben meghatározott pontjain található a test tengelyvonalában, forgó energiatölcséreket képezve. A különböző tanokban található leírások nagyjából azonos helyre helyezik a csakrákat. Viszont a csakrák méretében felfedezhetők kisebb-nagyobb eltérések. Egyes leírások például egy alma nagyságához hasonlítják, míg mások - mint pl. a kínaiak - hüvelykujjnyi méretre utalnak. Személyes tapasztalataim szerint viszont adott esetben mindkét állítás akár igaz is lehet, ugyanis mérések szerint a csakrák egyénenként eltérő méretűek lehetnek.

Az egyetemleges élet-energia a gyökér-csakrából kiindulva halad a korona-csakra irányába, mintegy összefüggő láncra fűzve a csakrákat. Mivel mindegyik csakra a vele szomszédos csakrákon felül a test több pontjával – szervével – is kapcsolatban van, ez a láncolatszerű kapcsolat alkotja a "működő egészet". Belátható, hogy ezek bármelyikének alulműködése – az elszenvedett energiahiány miatt –, felboríthatja az élet egyensúlyát, azaz betegségeket okozhat, ahogy ezt már korábban is említettem.

Minden egyes csakra magában hordoz egy negatív vagy helytelenül működő energiamintát is, éppúgy, ahogy egy helyesen működőt. A psziché és a lélek ellentétes energiáit kell egyensúlyba hoznod önmagadon belül. El kell készítened érzelmi természeted, személyiséged mélyebb rétegeinek térképét. Ha sikerült tudatalattidból felhozni a hibát, gondolj arra, hogy a megoldás nem az ellene folytatott harc, a probléma sok akaraterővel és energiával történő elnyomása, hanem sokkal inkább az ellentétes erény állhatatos fejlesztése. Ily módon a kiváltó okot tudod eltüntetni lényedből. Ez a haladás és a félelmeid, hiedelmeid feletti győzelem igazi és természetes módja, ami ráadásul sokkal egyszerűbb és hatásosabb is, mintha felmented magad és a hibát mindig valaki másban keresed önigazolásként. Ha harcolsz egy hiba ellen, azzal megsokszorozod erőit, jelenlétére koncentrálod figyelmedet, és így görcsöt okozol. 


A valódi győzelem

A legnagyobb siker, amit elérhetsz, a probléma elnyomása; mindez korántsem kielégítő, hiszen az ellenség továbbra is a közeledben van, és egy gyenge pillanatban újra feltűnik. Akkor aratod a valódi győzelmet, ha tudatosan arra törekszel, hogy a korábbi helytelen viselkedésedet, rossz gondolatmintádat lehetetlenné tevő erényt fejleszd magadban. A siker további fontos feltétele az életkedv, és az, hogy életedet ne kötelességnek lásd, amit minél több türelemmel kell elviselni, sokkal inkább sok kalanddal járó utazásnak tekintsd, mely valódi örömet okoz. Amíg nem kezdesz el keresni, addig nem tudod, hogy hol tartasz spirituális utadon.


Észre sem veszik sokan, hogy életük a tökéletes tükör, melyben mindig pontosan tükröződnek az általuk dédelgetett hiedelmek. Hiszen nincsenek tudatában annak, hogy a fejükben lévő valóság kivetítésével, pontosan az válik valóra, amiben hisznek. Mindannyian a fény és az árnyék, a jó és a rossz elegye vagyunk. Nem fejlődhetünk képességeink csúcsára, csak ha keresztül haladunk a fejlődés mindegyik szintjén. Ehhez hét szakrális igazsággal kell szembesülnünk. A csakrákkal való munka segít megérteni, hol van elzárva energetikai rendszerünk, rámutat, mely érzelmi és lelki alkati kérdéseket kell figyelmesen megvizsgálnunk ahhoz, hogy egy következő tudatossági szintre léphessünk. Ez azonban már a következő cikk témája lesz.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL