KÖZÉRZET

Vágykeltő növények

Szerző:
Szabó Anna
Nincs kedved semmihez? Már a szex sem a régi? Ne várd meg, míg teljesen ellaposodik kapcsolatod, inkább turbózd fel magad vagy párodat egy kis természetes élénkítővel! Mi megmutatjuk neked az öt leghatásosabb vágykeltő afrodiziákumot.
Szerelem istennője – Afrodité

Jól tudjuk, hogy ősidők óta vannak afrodiziákumok, melyeknek céljuk, hogy felkeltsék a vágyat, és gyönyörrel ajándékozzák meg a szerelmeseket. Maga a szó eredete nem is köthető máshoz, mint a csodálatos görög istennőhöz, Afroditéhez. A monda szerint kagylóban látta meg a napvilágot. Melynek segítségével eljutott egészen Ciprus partjáig, ahol a tengerből kikelve, a szárazföldön léptei nyomán csodálatos virágok és fák fakadtak. Ezek a növények (lótusz, mirtusz, gránátalma, menta) ettől fogva Aphroditének hódoltak, és szerelmi szerként vonultak be a köztudatba. Segítségükkel fokozhatjuk a szerelmi vágyat, a lankadt férfiasságot, csakúgy, mint a kagyló és a legtöbb puhatestű állat. Nemhiába fogyasztják ezek húsát afrodiziákumként. Az osztrigának a mai napig nemi vágyat serkentő hatást tulajdonítanak. Állítólag Casanova naponta negyvenet evett meg belőle.



A legrégebbi serkentők

Már az ókori Egyiptomban is használtak porított krokodilpéniszt vágykeltőként. Szintén ebben az időszakban rendkívüli hírnévnek örvendett a mólü nevű szerelmi serkentő, amit mára sajnos nem lehet egyértelműen beazonosítani. Az arab világ szerelmi afrodiziákumként a csicseriborsót ajánlotta és alkalmazta. A XVI. században mézzel édesített, zsályát, csombort és mentát tartalmazó Nostradamus-oldatot használták, mely még a mai napig is nagy népszerűségnek örvend. Ám a történelem leghíresebb afrodiziákumának, a régi árják szoma néven ismert szerét tartották számon, melynek sajnos nyoma veszett. Ám nem kell aggódni, nagyon sok növény maradt mely feltüzelheti a szunnyadó parázst.


Nem árt tisztába lenni vele!

Még mielőtt bemutatjuk a növényeket nem árt tisztában lenni néhány alapvető szabállyal. Bármilyen növényt vagy gyógynövényt használsz, jó tudni, hogy mikor a leghatásosabb és legbiztonságosabb a fogyasztása. Hatóerejük szedésüktől és tárolásuktól is függ. Eleinte kis adagban használd, később, ha jobban megismerted, fokozható a mennyiség. A gyógynövények, bizonyos mértékben olyanok, mint a gyógyszerek, mindenkinél másképp reagálnak, ezért kell velük egy kicsit kísérletezni.





Vágykeltő növények

Vuka-vuka

Az afrikai viagraként tartják számon ezt az afrodiziákumot. A tudósok jelenleg azon fáradoznak, hogy a növényből gyógyászati készítményt hozzanak létre. Kimutatták, hogy a vuka-vuka egereknél növeli a spermaszámot, és mérgező hatása gyakorlatilag nincsen. Arra is rámutattak, hogy a vuka-vuka az ülőidegek fájdalma és a megnagyobbodott prosztata elleni is hatékony lehet.

Gyömbér

A növény gyökeréből nyert anyag elősegíti, hogy a vér a nemi szervekbe áramoljon és fokozza a szexuális érzeteket. Vérhígító hatásának köszönhetően, nem szabad alvadásgátló gyógyszerekkel és aszpirinnel szedni. Kapható szárított, tabletta vagy kapszula formátumban.


Ginkó


A ginkófa hatóanyagai értágító hatásúak. Segítségével a vér akadálytalanul áramolhat a láb, a lábfej, a kar, a kéz és az agy ereiben, miközben az ártalmas szabad gyököket is semlegesíti a növény. Hatására a vér a nemi szervekbe áramlik, a véredények falának kitágításával. A gyömbérhez hasonlóan vérhígító hatású. Szintén kapható szárított, tabletta vagy kapszula formátumban.


Ginzeng


A ginzeng potencianövelő szer. Ezt a klinikai vizsgálatok is megerősítik, hogy fokozza a szexuális vágyat. Ezen kívül erősíti az immunrendszert, fokozza a vérkeringést, növeli az általános energiaszintet.

Marapuama

Ősidők óta használják afrodiziákumként a Brazil és perui indiánok. Marapuama jótékony hatással van az erekciós zavarokra és a libidó hiányban szenvedőknek. A növényt szeretkezés előtt kell elfogyasztani tea formájában.


További vágykeltő fűszerek:
szegfűszeg, kakukkfű, a bors, a fahéj és a bazsalikom, zsálya.




Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL