HOROSZKÓP

Horoszkóp a kertben, vagy kert a horoszkópban

Szerző:
Szabó Anna
Sokan reggeltől estig képesek elszöszmötölni a növényeikkel. Másokat viszont már a kertészkedés gondolatától is kiráz a hideg. A különbség magyarázata ezúttal is a csillagjegyekben keresendő. Mert más kert illik a Bikához, és más a Mérleghez. De menjünk sorjában!
Kos

Szereti a szép kertet, csakhogy uralkodó bolygója, a Mars szüntelenül aktivitásban tartja. Zsúfolt napirendje kevés időt enged a kertészkedésre. Ezért még nem kell lemondani a virágzó színekről. Becsüld meg a kicsit: egy virágláda vagy egy nagyobb cserép „kert" élénk, kevés törődést igénylő növényekkel pótolhatod az igazit.


Bika

A Vénusz és a Föld vezérlik. Ez otthonszeretővé és igazi kertésszé teszi. Közismert türelméről, ezért élvezni fogja növényei fejlődését. A kert mérete se okozhat problémát; minél nagyobb annál jobb. A Bika gyakorlatias, így sok öröme lesz az olyan kertben, amelyben zöldségeket is termeszt.


Ikrek

Ki nem állhatja a tétlenséget. Állandóan tesz-vesz a kertben, egy percre sem hagyja magára kedvenceit. Kikapcsolódik a saját kertjében, szívesen nevelgeti, ápolgatja a hálás növényeket. A futónövények illenek hozzá a legjobban.



Rák


Otthonszerető. Mivel jegyében a változó Hold uralkodik, érzelmes és gyengéd. Leginkább csak a saját fészkével elégedett. Szeret főzni, ezért olyan kert a kedvére való, amelyben fűszereket és zöldségeket is termeszt.




Oroszlán

A Nap vezérli - nagylelkű és gyengéd, aki gyerekes örömét leli a növekedő dolgokban. Szereti a minél színesebb kertet. Ültetéskor a nagy, széles tányérú napraforgókról se feledkezz meg.





Szűz


Élvezi a kerti munkát. Rendszerető, így egy zöldségeskert is kedvére való lehet. A hosszú, gondozott sorok látványa elégedettséggel tölti el. Türelmes természete megengedi, hogy hosszú érési idejű növényeket termesszen.


Mérleg

Kedveli a csinos dolgokat. Az illatos virágokat különösen szereti, fokozzák az otthonosság érzését. Növényei: az illatos rózsák Ha csak kis kerted van - próbálkozz a mini rózsákkal.




Skorpió


Tartózkodó természetű. Szereti a cselszövéseket is, ezért vonzódik a fallal övezett „titkos" kerthez. Képes olyan növényeket is gondozni, amelyek átvészelik a kemény telet, hogy aztán tavasszal újra kivirágozzanak.




Nyilas

A jegy szülöttei közismertek nagy szívükről, talán ezért is vonzódnak a nagy kerthez. Sikerélményt ad nekik a nagy bokrok, azáleák ápolása. Jókedvét mutatja, hogy néhány bokrot különleges formájúra vág.




Bak

Sokat és módszeresen dolgozik, ezért megérdemli, hogy több évszakon át is élvezze. Próbálkozz az évelő növényekkel, és ültess örökzöldeket.





Vízöntő

Barátkozó, nyílt természetének a sok egynyári virág felel meg. Akkor a legboldogabb, ha barátok toppannak a kertjébe. Tegyél hát a teraszra kényelmes székeket, hogy kedves virágaid közelében beszélgethessetek.




Halak


A Halak jegyű ember szereti – sőt imádja - a vizet. Ha nem tó vagy folyó partján élsz, építs kis szökőkutat. Kedvedre valóak a vízinövények, a cseresznyefák és som.



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL