FÉSZEK

Húsvéti hangulatban

Szerző:
Szabó Anna
Töltsd remek hangulatban az ünnepet. Készíts saját kezűleg díszes húsvéti tojásdekorációkat, melyek elkészítéséhez csak egy-két kiegészítő szükséges. Hogy hogyan? Ebben segítünk...

Tojásfa nélkül nincs húsvét

Akassz barkaágakra festett vagy műanyag, vásárolt tojásdíszeket. Ha a kertedben élő, cserepes fát szeretnél feldíszíteni, akkor érdemes műanyag tojásokat aggatnod a fa ágaira. A műanyag tojásoknak nem árthat az eső.


Matricával, ajándékszalaggal, növénnyel

A húsvéti reggelizőasztal mesés díszei lesznek a műanyag vagy porcelán tartóba állított matricával és növényekkel, pl. petrezselyemlevél, pitypanglevél és más csipkés szélű levélmintákkal borított tojások.


A növénylenyomatos tojás készítése:

1. Helyezd a főtt, kihűlt tojásokra a leveleket, majd egy rossz harisnyadarabba csavard bele a tojást úgy, hogy a növény jó szorosan hozzátapadjon a tojáshoz, így nem csúszhat el, és a minta is tökéletes lesz. A harisnya végét spárgával jól kösd össze, hogy nehogy kibontódjon a kis csomag.


2. Különböző tojásfestékeket készíts el a használati útmutató szerint, majd helyezd a festékoldatba a tojásokat, és hagyd benne színeződni az útmutatóban megjelöltek alapján.

3. Végezetül óvatosan bontsd ki a csomagokat, hagyd száradni a tojásokat, és kenj át minden darabot étolajos vattával. Így szép csillogósak lesznek.

Azoknak, akik a sokkal egyszerűbb megoldásokat kedvelik, a következő díszítési tippeket ajánljuk:

- Tekerj körbe ajándékszalaggal natúr, festetlen tojásokat.
- Különböző gyógy- és fűszernövényeket ragaszthatsz a tojásokra tojásfehérje segítségével.


Hámozott tojások héját is bátran felhasználhatod a díszítésre

Törj össze néhány fehér, illetve sötétebb héjú tojás héját, majd a sötétebb darabokat ragaszd fehér főtt tojásokra, a fehéreket pedig a sötétebb színűkre. Aki a tarkább, díszesebb tojásokat kedveli, a mozaikokat is befestheti.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL