UTAZÁS

Nyári programok, ahogy mi szeretjük

Szerző:
Szabó Anna
Kehida Termál - calm down… és élvezd a nyarat!… azaz nyaralási tippek a családot hátán cipelő anyukáknak…

 

Folyamatosan az jár az eszemben, hogy kihúztam-e a vasalót. Tudom, hogy más is van így nyaralás előtt, mégis bosszantó az érzés, hogy valamit elfelejtettem, nem csomagoltam be, nyitva hagytam. Most éppen a vasaló, és már azt fontolgatom, hogy jövőre biztosan nem jövünk nyaralni, mert ezt a macerát - nekiindítani a családot egy teljes hétnek - nem kívánom újra átélni.

***


Én vezetek Kehidára, a mulfifunkcionális anya. Lassan egy órája úton vagyunk. Kétévesem éppen ordít, hatévesem az apja telefonját nyúzza, három évesem a hatévest, férjem pedig minderről tudomást sem véve a laptopját püföli. Azt mondja, már csak pár e-mail, és fogadkozik, hogy most aztán tényleg semmi munka a nyaralás alatt.
Sorstársaim az éterben, most egy nagyon fontos tipp következik, ami nektek is megspórolhat néhány szentségelős pillanatot: írjatok listát arról, mit is szeretnénk, és az sem árt, ha ezt egyeztetitek a család többi tagjával. Én is megírtam a saját kis listámat, és így kötöttünk ki a Zala megyei Kehidakustányban, azon belül is a Kehida Termál Hotelben.

***


Fullasztó a hőség, mikor megérkezünk a szállodába. Mire összeterelem felfedező kedvű gyerekeimet – nem tudom, kire ütöttek, és rosszul vagyok, ha 27 foknál melegebb időben meg kell mozdulnom, gyerkőceim meg hárman ötfelé szaladnak – férjem is végre kikapcsolja a telefont. Az ajtón belépve mosoly és légkondi fogad, én meg önkéntelenül is elkezdem kipipálgatni az elvárási listám legfőbb elemeit:

1. Lehessen fürödni!

Ha nyár, akkor strand, ez nálunk alapszabály. A kehidakustányi fürdőben, ahogy a recepciós hölgy elsorolta, 13 kül- és beltéri, hideg és termálvizes medence, gyermekpancsoló és sodrómedence, sőt férj extrém hajlamait kielégítendő kamikáze csúszda, hullám- és fejesugró medence is található. Bár a külső két csúszda csak nyáron üzemel, a beltéri csúszda egész évben használható. Vízimádóknak jó hír még, hogy csak pár km a Balatonpart, így a programba egyaránt beilleszthető a nyári nyüzsgés és a csendes vidéki pihenés is. Igazi kettő az egyben élmény!

2. A szállás tényleg bababarát legyen!

Nálunk fontos szempont a ténylegesen baba és gyermekbarátszállás, így nem kell minden otthoni eszközt magunkkal cipelni. Babakocsi, bili, cumisüveg-melegítő ... az pedig kifejezetten jó a hotelben, a hangosan nevető néha-néha neveletlen gyermekeim miatt nem néznek rám csúnyán sem a strandon sem a hotelban. Az már csak ráadás, hogy a szülők pihenését elősegítendő óvónéni vigyázott a kölykökre, míg mi a férjjel lazítottunk a jacuzziban. Ami külön megnyerő volt, hogy gyermeküléses biciklit is kaptunk, szállóvendégként díjmentesen, így a környék felfedezése is könnyebben ment.

3. Legyenek programok!

Spontán embernek gondolom magam, férjem viszont szeret mindent megtervezni, így az élményfürdőben a hétvégén a koncert és a bohóc a gyerekeknek fix program volt, mint ahogy a keszthelyi városnézés és a hévízi vásárlás is, ahol szuper fagylaltozós helyet fedeztünk fel. A hűvös, de nem esős időre beiktattunk egy túrát a környéken. Körbesétáltuk a közeli horgásztavat, kultúrálódtunk a Deák-Kúriában és mókust lestünk a közeli erdőben, és persze fürödtünk, szinte minden nap zárásig, ezt egyébként esőben is.

4. Lehessen pihenni!

Három eleven gyerkőccel ez a nyaralás legnehezebben kivitelezhető pontja, meglepő módon a Kehida Termálban mégsem esett nehezünkre elvonulni egy-egy órácskára. A fürdő Csemete-Kuckójában mi is meglepődtünk, de egy-egy órára gond nélkül elmaradtak a gyerekek. A szaunamesterek jeges felöntése engem tökéletesen felfrissített, jártam is a szaunába minden nap, férjemet pedig a masszőrlányok vették kezelésbe. Nyilván a jól hangzó menedzsermasszázst választotta, nyaralásunk alatt háromszor.

A lista elemein kívül sok egyéb pozitív tapasztalattal is gazdagodtam a nyaralás tekintetében, amik az elkövetkezendő évek szervezkedéseiben fontos szempontok lesznek.


A Kehida Termál Gyógy és Élményfürdőben például a gyermekpancsoló vizét bőrbarát anyaggal tisztítják, a gyógyvíz nem tartalmaz radioaktív anyagokat. Hatalmas a választék az étteremben és a pavilonokban, a strandételektől a tájjellegű ételekig. A fürdő területén játszótér, trambulin és egy hatalmas homokozó várja a gyerekeket, mindez a friss, tiszta vidéki levegőn. Azt kell, hogy mondjam, nagyon tartalmasra sikerült a nyaralás, és a férjem is betartotta az ígéretét (többé-kevésbé). Annyira jól érezte magát, hogy a telefonját folyamatosan a szobában felejtette, és így hiába keresték a cégtől, nem állt módjában felvenni.

***


Amnnyiben kedvet kaptatok a Kehida Termálhoz én a www.kehidatermal.hu-n foglaltam.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL