FOGYÓKÚRA

Fogyj le néhány ízletes teával!

Szerző:
Szabó Anna
Nincs kedved napokig sanyargatni magad a legújabb fogyókúrás programmal? Ne aggódj, nem is kell! Összeállításunkból megismerkedhetsz a 3 leghatékonyabb zsírégető teával. Egy kis mozgással, hatékony, és ami a legfontosabb, látványos eredményt érhetsz el.
A teázás története úgy 5000 évvel ezelőtt kezdődött Kínában. A legenda szerint a teát egy véletlen folytán fedezte fel Chen Nung kínai császár, mikor a vadon növő teacserjékről a szél néhány levelet csészéjébe sodort. A csészében pedig forró víz volt, mivel a császár hite szerint az meghosszabbítja az életet. Azonban a tealevéllel ízesített főzet annyira megízlett az uralkodónak, hogy ettől kezdve csak ezt fogyasztotta, és így hamar híressé vált az ital.

Innentől kezdve meghódította az egész világot, és ma már számos formája és fajtája létezik. Felhasználási területük kizárólag fajtájuktól függ. Van, aki az íze miatt fogyasztja, míg van, aki rendkívüli gyógyító hatását használja ki. A gyógyteák jó ismerői szinte minden betegségre megtalálják a természetes gyógymódot. Mi meg megtaláltuk számodra a legkedvezőbb zsírégő teákat.


A zsírégetés királya – zöld tea

Ki ne ismerné a jó öreg zöld teát, mely évszázados múltra tekint vissza. Ma már szerencsére nemcsak a Távol-Keleten, hanem kis hazánkban is rendkívüli népszerűségnek örvend, elsősorban zsírégető hatásának köszönhetően. Tudományos kísérlettel kimutatták, hogy a zöld tea kivonat meggyorsította a zsírégetést mind rendszeres mozgással, mind a nélkül, de hatásosabb a kettő kombinálása, mint külön-külön.


A zöld tea kivonat 47%-kal, míg a rendszeres mozgás 24%-kal csökkentette a testtömeg növekedést magas zsírtartalmú étrend esetén, míg a kettő kombinációja 89%-os redukciót eredményezett. A hasi zsír mennyisége a zöld tea hatására 58%-kal, míg a rendszeres fizikai aktivitás következtében 37%-kal mutatott kisebb értéket, a két összetevő együttesen 87%-kal csökkentette a hasi zsír mennyiségét.


Nem a pasid, de hatékony – Máté

Évszázadok óta kedvelt nemzeti ital Dél-Amerika déli részén a Paraguayiensis pálma szárított leveleiből készül. Létezik a zöld, vagyis kezeletlen, illetve a lágyan pörkölt máté. A természettel harmóniában élő guarani indiánok már évszázadok óta használták házi patikaszerként, amikor az európai gyarmatosítók a XVII. században felfedezték.


A máté kémiai tulajdonságaiban hasonlít a zöld teához, de annál táplálóbb. Növeli az elégetett kalóriák számát. Csökkenti az étvágyat oly módon, hogy növeli a gyomor kiürülésének idejét, továbbá elősegíti a zsírégetést. A zsírraktárak energiára történő hasznosítását javítja, és növeli a tiszta aerob anyagcserét. Ezen kívül méregtelenít, serkenti a bélműködést és enyhén vízhajtó hatású. 11 féle polifenolt tartalmaz, mely erős antioxidáns hatásuk révén védenek a szabadgyökök sejtkárosító hatása ellen, erősítve ezzel a szervezet természetes védekező képességét. Jelentős mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat (káliumot, nátriumot, mangánt, magnéziumot) és vitaminokat (A-, B1-, B2- és C-vitamint, valamint riboflavint).


A piros csoda – Rooibos tea

A vörös tea szintén egy nagyon jó zsírégető ital, melyet egy dél-afrikai cserje kérgéből és leveleiből nyernek. A Rooibos dél-afrikai bokor, melynek tüskés kérgét és leveleit szárítják ki a napon, és vágják kis darabokra, mely aztán a főzet alapját képezi. Nevét gyönyörű pirosas színe a "Redbush" után kapta.
Gazdag ásványi anyagokban, nyomelemekben (kálium, magnézium, vas, kalcium, réz, fluor) és flavonoidokban. Jelentős mértékben tartalmaz gyümölcscukrokat, poliszaharidokat, aromás illóolajokat (99 aromás anyagot, vitaminokat (C-, E-vitamin).


Vitamintartalma segíti a zsírégetést, kálium tartalma az emberi test vízháztartását szabályozza. Csersav tartalma igen csekély, ezért érzékeny gyomrúak nyugodtan fogyaszthatják. Koffeint és egyéb a központi idegrendszerre ható vegyületet nem tartalmaz.


Mind a három tea, mint kiderült nemcsak hatékony zsírégető, hanem összetevőiknek köszönhetően kiváló megoldást jelent egyéb problémákra is.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL