Manapság sokaknál lép fel ételallergia, mivel rohanó világunkban, ahol számos elvárásnak kell megfelelnünk, legkevésbé figyelünk a táplálkozásunkra, amely egészségi állapotunk romlásához vezethet. Viszont ezt meg lehet előzni, és ha már kialakult, meg is lehet oldani. Hogyha egy ételtől fáj a gyomrunk, szokatlan elváltozás jelenik meg a bőrünkön, rossz a közérzetünk, vagy nem mindennapi változás jelent meg a testünkön, joggal gyanakodhatunk ételallergiára. Lehet kísérletezni azzal, hogy kihagyjuk az adott ételt az étkezésünkből, amelyektől valamelyik tünetet észleljük. Azonban a teljes vizsgálatot semmi sem helyettesíti, csak ezzel tudunk tiszta képet kapni a helyzetünkről, hiszen egy-egy étel összetevője az, amire allergiásak lehetünk. Ezután már tudatosan is odafigyelhetünk arra, hogy melyek azok az elemek, amelyeket mindenképpen el kell kerülnünk. Teljes életet is élhetünk úgy, hogy nem fogyasztunk glutént, laktózt, vagy egyszerű tejtermékeket. Napjainkban már egyre elterjedtebb, hogy az éttermek, cukrászdák, élelmiszer boltok figyelnek az allergiás emberekre, és olyan ételeket készítenek és értékesítenek, amelyek az igényeiknek eleget tesznek.
OLVASS TOVÁBB!
Új trend a vitaminfúzió
Megérkezett az intravénás egészségfokozó....
KÖZÉRZETMi az a szendvicspozíció?
Aki középvezetői pozícióban van, annak egyszerre több érdekeltséget is figyelembe kell vennie....
KÖZÉRZETPszichológus
Minden, amit pszichológus témában tudni érdemes....
Vigyázat! A testbeszéded megakadályozhatja, hogy jó benyomást kelts
A munkahelyi viselkedésünk tudat alatt sokat elárul rólunk másoknak. Íme, néhány jó tanács a szakértőktől!...
KÖZÉRZETNő a tét! - avagy újraélesztés mindenkinek
A Mentőalapítvány új kampányfilmjében főszerepben a nők újraélesztése....
KÖZÉRZETA pilates gépek világának felfedezése
Bővítsd a gyakorlatok körét az eszközalapú edzésekkel!...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK