REJTÉLY-MISZTIKA

A Bermuda-háromszögben eltűnt hajó 90 év után ismét előkerült

Szerző:
Szabó Anna
Tavaly júniusban számolt be arról a World News Daily Report, hogy 2015. május 16-án a kubai parti őrség egy legénység nélkül sodródó hajót talált méghozzá nem akármilyen a hajót, hanem a 90 éve a Bermuda-háromszögben eltűnt SS Cotopaxit. Ám több helyen arról is felröppentek a hírek, hogy az oldal szándékosan terjeszt álhíreket. Ezek után az lesz a legjobb, ha mindenki azt hiszi el, amit a legjobbnak lát…


A kubai parti hatóság szerint hajót egy lezárt katonai zóna közelében fedezték fel. Több alkalommal is megpróbálták felvenni vele a kapcsolatot, de a hajó nem válaszolt, míg végül feladták és átszálltak rá. A hajó teljesen üres volt, és egy kis kutatás után megállapították, hogy az az 1925 decemberében eltűnt SS Cotopaxin tartózkodnak, ami anno WJ Meyer kapitánnyal, illetve 32 emberrel és kb. 2340 tonna szénnel vált kámforrá a Bermuda háromszögben az indulás után két nappal. Az hajó átkutatásakor megtalálták a hajónaplót, amelynek bejegyzései december 1-vel megszűntek, míg az előző két napról részletes tájékoztatás olvasható.

A minisztertanács alelnöke, General Abelardo Colome, kijelentette a kubai hatóságok alapos vizsgálatnak vetik alá az esetet, és hogy kifogják deríteni, hogy az SS Cotopaxi hol volt 90 évig, és hogyan maradhatott eddig észrevétlen és kerülhetett egy katonai övezetbe.

Természetesen futótűzként terjedt el a hír, aminek állítólag csak egyetlen szépséghibája van: hogy hamis. Ha minden igaz a World News Daily Report egy olyan weboldal, ahol álhírekkel próbálnak minél több kattintást szerezni.

Hozzátesszük, hogy az SS Cotopaxi valóban létezett és tényleg a Bermuda-háromszög környékén tűnt el. Csakhogy a cikkben is található kép nem azt a hajót ábrázolja, hanem Steven Spielberg, Harmadik Típusú Találkozások című filmében a Góbi sivatagban található hajóroncsot (alábbi kép) montázsozták össze egy tengeri látképpel. Ezek után hamar kiderült az is, hogy a kubai parti őrség semmiféle szellemhajót nem talált...

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL