FOGYÓKÚRA

A fogyókúrás csodaszer; az ananász

Szerző:
Szabó Anna
Szeretnél néhány kilótól megszabadulni? Nem kell mást tenned, mint pár napig ananászt fogyasztani. Olyan enzimeket tartalmaz, melyek zsírégető hatásúak és fogyasztásuk könnyű és gyors súlycsökkenéshez vezethet.
Még mielőtt megtudnánk, hogy miért is ennyire hatékony gyümölcs az ananász, nem árt megismerkedni vele.


Kolombusz gyümölcse

Nevét Kolombuszról a felfedezőről kapta, mert ő figyelt fel rá a második útján az újvilági guadeloupe bennszülötteknél. Amerika bennszülött népei, de különösen az indiánok régóta ismerik, és nagyon szeretik. Így a felfedező révén 1493-ben érkezett meg a hazafelé tartó spanyol hajókon az ananász Európába. Az első termések Katolikus Ferdinánd udvarában kerültek közszemlére. Azóta már meghódította az egész világot, és számos helyen termesztik és fogyasztják.

Annak ellenére, hogy kis hazánkban szinte csak egy fajtája, a Cayane ananász kapható, addig világszerte több száz fajtáját tartják számon. Mind közül a legédesebb a Victoria ananász, melynek színe sötétebb az ismerteknél. Nem csak sárga, hanem piros ananász (Red Skin) is létezik, melynek neve is elárulja, hogy pirosas héjjal rendelkezik.



„Csodaenzim”

Mint már említettem az ananász tartalmaz egy bizonyos „csodaenzimet” a bromelaint, ami támogatja a fehérjék emésztését, valamint szerepet játszik a zsír gyors elégetésében. Ugyanakkor probiotikus hatást fejt ki, szervezetünk védekező rendszerét erősíti, számos immunsejtünk termelődését fokozza. Egyetlen nagy hátránya vagy éppen előnye van, hogy csak friss gyümölcsben található meg, ugyanis hőkezelés hatására megsemmisül.


Vitamintartalma

Nem mondhatnánk, hogy kifejezetten gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Elsősorban B-, C- és E-vitamin, folsav, kálium, kalcium, mangán, magnézium, valamint citrom- és almasav található benne. Magas rostatartalmának köszönhetően szintén kifejezetten ajánlott fogyókúrázóknak, mert telíti a gyomrot.


Gyógyító hatása

Mint a legtöbb gyümölcs, az ananász is jótékony hatással van a szervezetre. Elősegítik az emésztést, a zsírok bontását, így fogyasztásával látványosan és gyorsan érhetsz el jó eredményt. Alkalmazzák élénkítő, vizelethajtó, emésztést segítő, méregtelenítő és tisztító hatása miatt is. Ugyanakkor csökkenti a vér savtartalmát, így segíti a szervezet savbázis egyensúlyának megőrzését, helyreállítását. Nem utolsó sorban van ahol, nemi erő fokozására mézzel és chilivel ízesített ananászlevet fogyasztanak.


Dobd el a csokit!

Ha szeretsz nassolni, akkor az ananász lesz a te kedvenc gyümölcsöd.
Nemcsak kellemes édeskés íze miatt, hanem mert mindössze, száz grammja 57 kalóriát tartalmaz. Csökkenti az édesség utáni vágyat, ezáltal könnyen és biztosan mondhatsz le a plusz kalóriákról. Elősegítik az emésztést, a zsírok bontását, így fogyasztásával látványosan és gyorsan érhetsz el jó eredményt.

Nyersen fogyasztva ne együk néhány napnál tovább, hiszen, ha kizárólag ebből áll az étrendünk hiányállapot léphet fel. Néhány napos fogyókúraként alkalmazzuk, mellyel nemcsak súlycsökkentést érhetünk el, de egyben méregtelenítjük is a szervezetet.


Jó tudni!

Hisztamin-allergiásoknak
kifejezetten kerülendő, mivel
megkönnyíti a hisztamin
felszabadulását a hízósejtekből.

Mire figyeljünk oda!

Ma már szerencsére a zöldséges standokon megtalálható az ananász, ennek ellenére még mindig sokan részesítik előnyben a konzerv változatót. Pedig a legtöbben nagy mennyiségben található édesítőszer, ami pont az ananász zsírégető hatását nyomja el. Épp ezért érdemes mindig friss gyümölcsöt vásárolni, mert a konzervvel ellentétben nincsen tele édesítőszerrel és tartósítószerrel.

Érdemes olyan ananászt választani, amelynek a levelei zöldek, frissek, vaskosak, s az alsók könnyen kihúzhatók. Ne tévesszen meg a kemény külső rész, mert annak ellenére az ananász tisztása nagyon könnyen és gyorsan megoldható.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL