KÖZÉRZET

Nyomd meg ezt a pontot a lábadon lefekvés előtt! - Vége az álmatlanságnak

Szerző:
Szabó Anna
Ha esténként, lefekvés előtt megnyomod ezt a pontot a lábadon, minden esélyed megvan arra, hogy megszabadulj az álmatlanságtól. Bizonyos testrészek stimulálása ősidők óta számos betegséget képes enyhíteni, vagy akár megszüntetni. A kínaiak több ezer éve ezt a praktikát alkalmazzák, és úgy tűnik, valóban működik!

 

Az álmatlanságot és a rossz alvást a legtöbb esetben a stressz, és a helytelen életmód okozza, de a táplálkozásnak éppúgy jelentős szerepe van a megfelelő pihenéssel kapcsolatos problémákban.  3 pont van a testeden, melyek szoros kapcsolatban állnak az alvással. Az egyik pont az, amit a képen is láthatsz, kulcsfontosságú, ugyanis elősegíti a pihentető alvást. Ez a pont a nagylábujjad és a második lábujjad között helyezkedik el, pontosan ott, ahol a fotó is mutatja. Ha 5-6 másodpercig nyomva tartod, vagy finoman masszírozod, minden esélyed meg van rá, hogy megszabadulj az álmatlanságtól, éjszakáid sokkal pihentetőbbek lesznek, és reggel kisimultabban, vidámabban ébredsz.

Mit tehetsz még?

Nagyon fontos hogy nagyjából ugyanabban az időben térj nyugovóra, hogy a szervezeted egy bizonyos programhoz szokjon. A szakemberek azt állítják, hogy a legkipihenhetőbb alvásidőszak 22 és 00 óra között van.    

Továbbá nagyon jót fog tenni, ha minden este, mielőtt ágyba bújsz, elvégzel egy kis lazítási rituálét.  Ez lehet, egy kellemesen meleg fürdő, néhány perc olvasás, vagy egy csésze finom tea elkortyolgatása (koffeinmentes!). Ezek az apró szertartások felkészítenek az alvásra.

Mondj le a laptopon történő szörfözésről, és a mobiltelefon nyomkodásáról legalább egy órával lefekvés előtt, ugyanis ezen készülékek mesterséges fénye, csökkenti a melatonin hormon termelését, így nagyon sokat elveszíthetsz az alvásidődből.       

 

 

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL