KÖZÉRZET

Nem is gondolnád, mi az a kis rózsaszín a szemzugodban! - Most meg fogsz lepődni

Szerző:
Szabó Anna
Egyszerű kérdés: eltűnődtél már valaha azon, miért van egy kicsi, rózsaszín terület a szemzugodban? Ha a válasz nem, akkor olvass tovább! Meg fogsz lepődni!

 

Az orvosok azt mondják, hogy a szemzugban lévő apró, sarló alakú redő plica semilunarisként is ismert. Hogy pontosan mi ez, és miért alakult ki, az már nagyon sok vita tárgyát képezte, különösen az evolucionisták és a teremtéselméletben hívők között, mivel a szemnek ezt a területét sokan az evolúciós történelmünk maradványaként gondolják (szerintük volt egy plusz szemhéjunk). Úgy vélik, hogy a szemzugunkban lévő rózsaszín kis terület tehát nem más, mint a harmadik szemhéjunk csökevénye.

Ez a félig áttetsző, oldalirányban mozgó szemhéj gondoskodott a pislogásról azokban a barlangfalat pingáló, vadászattal teli időkben, amikor egy tizedmásodpercnyi látótérkiesés is végzetes lehetett volna. (A nem átlátszó felső és alsó szemhéjak ekkortájt csak alvásnál voltak használatosak.) Mára az evolúciónak köszönhetően az oldalirányú szemhéjat mozgató izmok teljesen elhaltak az emberekben, de a mai napig megvan a madaraknál (pislogásnál ők is ezt használják, alvásnál a másikat), a gyíkoknál, de még a cápáknál is - utóbbinál azért, hogy úszás közben védje a szemgolyót a sebesen áramló vízben.

Néhány szakértő azonban azt állítja, hogy ennek a félhold alakú területnek a jelenléte a szemzugunkban bizonyítja, hogy olyan teremtményektől származunk, akiknek mindig is meg volt ez a pislogó hártya membránjuk. Állítják, hogy valamilyen szinten megőriztük ezt a haszontalan, elcsökevényesedett szervünket.

Mi nem foglalnánk állást... Mindenkinek a saját hitére van bízva!

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL