2018. szeptember 19. - Vilhelmina
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. szeptember 19. - Vilhelmina
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Nem is gondolnád, mi az a kis rózsaszín a szemzugodban! - Most meg fogsz lepődni

Ferenczi Dóra

Egyszerű kérdés: eltűnődtél már valaha azon, miért van egy kicsi, rózsaszín terület a szemzugodban? Ha a válasz nem, akkor olvass tovább! Meg fogsz lepődni!

 

Az orvosok azt mondják, hogy a szemzugban lévő apró, sarló alakú redő plica semilunarisként is ismert. Hogy pontosan mi ez, és miért alakult ki, az már nagyon sok vita tárgyát képezte, különösen az evolucionisták és a teremtéselméletben hívők között, mivel a szemnek ezt a területét sokan az evolúciós történelmünk maradványaként gondolják (szerintük volt egy plusz szemhéjunk). Úgy vélik, hogy a szemzugunkban lévő rózsaszín kis terület tehát nem más, mint a harmadik szemhéjunk csökevénye.

Ez a félig áttetsző, oldalirányban mozgó szemhéj gondoskodott a pislogásról azokban a barlangfalat pingáló, vadászattal teli időkben, amikor egy tizedmásodpercnyi látótérkiesés is végzetes lehetett volna. (A nem átlátszó felső és alsó szemhéjak ekkortájt csak alvásnál voltak használatosak.) Mára az evolúciónak köszönhetően az oldalirányú szemhéjat mozgató izmok teljesen elhaltak az emberekben, de a mai napig megvan a madaraknál (pislogásnál ők is ezt használják, alvásnál a másikat), a gyíkoknál, de még a cápáknál is - utóbbinál azért, hogy úszás közben védje a szemgolyót a sebesen áramló vízben.

Néhány szakértő azonban azt állítja, hogy ennek a félhold alakú területnek a jelenléte a szemzugunkban bizonyítja, hogy olyan teremtményektől származunk, akiknek mindig is meg volt ez a pislogó hártya membránjuk. Állítják, hogy valamilyen szinten megőriztük ezt a haszontalan, elcsökevényesedett szervünket.

Mi nem foglalnánk állást... Mindenkinek a saját hitére van bízva!

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

A bőrrák 7 olyan tünete, aminek látszólag semmi köze magához a bőrhöz - Jó, ha tisztában vagy vele!

A bőrrák 7 olyan tünete, aminek látszólag semmi köze magához a bőrhöz - Jó, ha tisztában vagy vele!

A legtöbb esetben a bőrrák jelei egyértelműek. Ha szokatlan kitüremkedést észlelsz, vagy szokatlan bőrhibát, olyasmit, ami korábban nem volt ott, mindenképpen fordulj orvoshoz.  Vannak azonban olyan ritka esetek (100-ból 1), amikor a bőrrák szokásos tünetei nem észlelhetők. Ehelyett a betegség úgy alakul ki, hogy nem is sejtenéd az adott tünetekről, hogy a bőrrákkal függnek össze. 

Tovább »
Látsz valami furcsát, nem odaillőt a képeken? - Vizuális teszt

Látsz valami furcsát, nem odaillőt a képeken? - Vizuális teszt

Nézd meg alaposan a cikkben található képeket és keresd meg rajtuk azt, ami nem illik oda! Biztos lehetsz benne, hogy egy kakukktojás egészen biztos, hogy akad! Kiváló lehetőség ez a számodra, hogy javíts a látásodon a szemed megdolgoztatásával, és hogy élesítsd a koncentrációs képességedet! Ha ennél is nagyobb kihívásra vágysz, akkor mérd hozzá az időt is!

Tovább »
Boldogság teszt - Mennyire élsz harmóniában önmagaddal?

Boldogság teszt - Mennyire élsz harmóniában önmagaddal?

Ezt a tesztet egy brit pszichológuscsoport állította össze, és meglepő tükröt tart elénk. A dolgod mindössze annyi, hogy kiválasztod azt a képet, mely a legjobban jellemzi a hangulatodat, és elolvasod az eredményt. Azonnal kiderül, mennyire vagy harmóniában önmagaddal, és mi az, amin változtatnod kell.

Tovább »

Kalkulátor

Gyógynövények gyermekbetegségekre

Nem kell feltétlenül a patikába rohannod gyógyszerért, ha rosszul van gyermeked. A természet patikája nagyon sok tünetre ad gyors és kíméletes gyógyírt!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Bányász Imréné Marika Villő

Feng Shui Tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Bányász Imréné Marika Villő

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép