2018. július 22. - Magdolna
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. július 22. - Magdolna
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Nem is gondolnád, mi az a kis rózsaszín a szemzugodban! - Most meg fogsz lepődni

Ferenczi Dóra

Egyszerű kérdés: eltűnődtél már valaha azon, miért van egy kicsi, rózsaszín terület a szemzugodban? Ha a válasz nem, akkor olvass tovább! Meg fogsz lepődni!

 

Az orvosok azt mondják, hogy a szemzugban lévő apró, sarló alakú redő plica semilunarisként is ismert. Hogy pontosan mi ez, és miért alakult ki, az már nagyon sok vita tárgyát képezte, különösen az evolucionisták és a teremtéselméletben hívők között, mivel a szemnek ezt a területét sokan az evolúciós történelmünk maradványaként gondolják (szerintük volt egy plusz szemhéjunk). Úgy vélik, hogy a szemzugunkban lévő rózsaszín kis terület tehát nem más, mint a harmadik szemhéjunk csökevénye.

Ez a félig áttetsző, oldalirányban mozgó szemhéj gondoskodott a pislogásról azokban a barlangfalat pingáló, vadászattal teli időkben, amikor egy tizedmásodpercnyi látótérkiesés is végzetes lehetett volna. (A nem átlátszó felső és alsó szemhéjak ekkortájt csak alvásnál voltak használatosak.) Mára az evolúciónak köszönhetően az oldalirányú szemhéjat mozgató izmok teljesen elhaltak az emberekben, de a mai napig megvan a madaraknál (pislogásnál ők is ezt használják, alvásnál a másikat), a gyíkoknál, de még a cápáknál is - utóbbinál azért, hogy úszás közben védje a szemgolyót a sebesen áramló vízben.

Néhány szakértő azonban azt állítja, hogy ennek a félhold alakú területnek a jelenléte a szemzugunkban bizonyítja, hogy olyan teremtményektől származunk, akiknek mindig is meg volt ez a pislogó hártya membránjuk. Állítják, hogy valamilyen szinten megőriztük ezt a haszontalan, elcsökevényesedett szervünket.

Mi nem foglalnánk állást... Mindenkinek a saját hitére van bízva!

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

7 pénzvonzó tárgy a lakásban - Ne hagyd figyelmen kívül!

7 pénzvonzó tárgy a lakásban - Ne hagyd figyelmen kívül!

A Feng Shui – szó szerinti jelentése: szél és víz – ősi kínai életbölcselet, amely egyebek között a minket körülvevő tárgyak kiválasztásával és elhelyezésével is segít megteremteni a harmóniát. Elvei szerint, a megfelelő tárgyak hasznosítják és erősítik a csít, az életerőt körülöttünk. Néhány tárggyal azonban a gazdagságod érdekében is sokat tehetsz.

Tovább »
3 logikai teszt, aminek megfejtésébe belesajdulhat a fejed

3 logikai teszt, aminek megfejtésébe belesajdulhat a fejed

Mennyire bízol az intelligenciádban és a logikádban? Ha kétségeid vannak azzal kapcsolatban, hogy mennyire vág eszed, most mindjárt le is tesztelheted magad! Persze ezek csupán játékos fejtörők, de attól még rendkívül hatásosak, ha arról van szó, hogy tornáztatni kell az agyunkat vagy felmérni annak a logikai szintjét. Próbálj csak megbirkózni ezzel a három feladattal!

Tovább »
Melyik a kedvenc illatod? - Megmutatja személyiséged legrejtettebb pontjait

Melyik a kedvenc illatod? - Megmutatja személyiséged legrejtettebb pontjait

Kutatók tanulmányozták, hogy az illatok hogyan kapcsolódnak a személyiséghez, illetve az egyének vásárlási szokásaihoz. A „A környezet illatának hatása a preferenciákra és a választási magatartásra” című tanulmány, Madzhrov, Block és Morrin (2015) munkássága. A kutatás során érdekes dolgokat találtak arról, hogy a különböző illatok hogyan befolyásolják az egyének viselkedését. Mielőtt elmagyaráznánk, hogy mire is jutottak, válassz egy illatot!

Tovább »

Kalkulátor

Hogyan nassolnak a csillagjegyek?

Sajnos, eljönnek a pillanatok, amikor feladjuk a fogyókúrát, elfelejtjük számolni a kalóriákat. A csillagok elárulják, hogy mikor - pontosabban, hogy mi - csábíthatja nassolásra az egyes csillagjegyek szülötteit. Válaszd ki a saját jegyedet, és figyelj!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Erdősné Zsóka

Szoptatási tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Erdősné Zsóka

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép