FÉSZEK

Takarékos takarítás

Szerző:
Szabó Anna
Legyen az egy gyors rendrakás vagy tavaszi nagytakarítás, a porszívónk az egyik legnagyobb segítségünk. Az újabb és újabb takarítógépek még bizonytalanabbá tesznek bennünket a vásárlás során. Melyik gép előnyösebb? Melyiknek nagyobb a teljesítménye? Vagy maradjon inkább a régi?

A szakemberek ajánlják:

A szakemberek szerint az a takarítógép a legelőnyösebb, amelyikben porzsák helyett víz van. A víz sokkal nagyobb felületen keveredik el a levegővel, amelyből a szennyeződéseket rögtön leválasztja, és magában tartja. Aki allergiás megbetegedésben szenved, annak ez a készülék ajánlott. A legapróbb szemcséjű poroktól, atkáktól és allergén anyagoktól tisztítja meg a levegőt, továbbá szagtalanít, párásít.


Tipp: Ha valóban egy igazi profi gépet veszünk, még aromaterápiára is használhatjuk.

Ahhoz, hogy igazán takarékos legyen a nagytakarítás, a célra a legalkalmasabb egy szabályozható porszívó:

- A porszívó szelep elmozdításával szabályozhatjuk a szívó hatást, így a takarítógép mindenre használható. Függönyök, kényes felületű terítők tisztítására alacsony szívóhatással takaríthatunk.

- Közepes fokozaton gyapjú, illetve perzsa szőnyegeket tisztíthatunk.
A legerősebb fokozat a nem túl kényes padlószőnyegek takarítására alkalmas.

- Különböző teljesítményű porszívók kaphatók. 400-2600 wattig. A gépek fordulatszáma a teljesítményük miatt nem változik, csak több áramot fogyasztanak.
A porszívó teljesítményéből, csak a gép szívóerejére tudunk következtetni. Minél magasabb a fordulatszám, annál erősebb a szívóerő.

- Sajnos sokszor még az eladók sem tudják megmondani, hogy milyen erős az adott porszívó ereje. Jobban járunk, ha saját magunk teszteljük vásárlásnál. A legegyszerűbb, ugyanakkor legbiztosabb módszer az, ha a különféle porszívók csövét egyszerűen a tenyerünkhöz tartjuk. Van amelyik cső erősebben, van amelyik gyengébben szívja be a tenyerünket, így rögtön eldönthetjük, hogy melyik porszívót érdemes megvennünk.

- A legmodernebb készülékek szűrőrendszerei az egészen finom állagú port is magukban tartják. Egyes mikroszűrők még a virágport és a spórákat is képesek megkötni. A kettős falú papírzsákkal rendelkező gépekben baktériumszűrő és mikroszűrő is van. Szívónyílásuknál szöszszedő párnák találhatók, testüket pedig speciális bútorvédő pánt borítja, amely az ütközéseknél védő funkciót tölt be.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL