UTAZÁS

Szerelmesen Veronában

Szerző:
Szabó Anna
Zarándokolj el velünk Júlia erkélyéhez, és álmodozz a te Rómeódról. Hangulatos sikátorok, mesebeli paloták, gót stílusú téglahíd. Ez mind Verona, a szerelmesek paradicsoma.



Júlia háza

A város legnépszerűbb látványosságához, Júlia házának erkélyéhez érünk. A Casa di Giulietta Cappellettit a XIII. században építették. A taverna erkélye alatt Júlia híres szobra található, amelyről egyből eszünkbe jut a két hős szerelmes tragikus története. Mára már szokássá vált, hogy a híres ház falára minden látogató üzeneteket ragaszt fel a falra.



Az óvárosban

Verona lakói számára a Piazza Bra jelenti a nyüzsgés, az élet centrumát, ahol hangulatos kávéházak, remek éttermek csábítják a kíváncsi látogatókat. A tértől nyugatra fekvő Adige-folyó partján álló Castelvecchio az a XVI. században épült erőd, amely a Scaliger-dinsztia vára. A vár érdekes múzeumot rejt magában. Híresebbnél híresebb, velencei iskolában tanult festőművészek alkotásait tekinthetjük meg. Semmiképp se hagyjuk ki Dante márványszobrát.


Vásárfiát honnan?

Olaszország legkecsegtetőbb piactere a Piazza delle Erbe. A hatalmas, sikátorokkal teli piacteret csodálatos szökőkutak és  XVI. századi épületek ölelik át .


Opera

Arénában fesztivál? Bizony. A Piazza Bra közepén látható Aréna, amely az I. században épült, 1913 óta komoly zenei fesztiválok helyszíne. Csilagok fénye ragyogja be a közönséget, miközben Verdi opera játékát csodálják. A jegyek nem valami olcsóak, de életre szóló élményben lehet része annak, aki a 22 ezer embert befogadó amfiteátrumban foglal helyet, és átengedi magát az előadásnak.


Ha igazi szerelmi tanácsokra vágysz:

Keresd fel bátran kérdésiddel a Júlia-klub tagjait, akik igazi jó tanácsokkal szolgálhatnak neked.


A cím amelyre írhatsz:

- e-mail: club.giulietta@libero.it.

- postacím: Club di Giulietta
                          37133
                Verona, Via Galilei 3.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL