SZÉPSÉG

Szépségkalendárium - 2013

Szerző:
Szabó Anna
Ha szeretnél az újévben friss és fiatalos maradni, állíts össze egy szépségnaptárt. Az évszakoknak megfelelően minden hónapban más és más ápolókkal őrizheted meg fittségedet. Figyelj, megmutatjuk hogyan...

 

 

Január – Lazító fürdő

Negyedórán át lazíts illóolajos, melegvízben. Ezután az olajok, krémek, testápolók könnyebben beszívódnak a kitágult pórusú bőrbe.



Február – Irány a szauna!

A szaunázás segít a szervezet méregtelenítésében, a nátha megelőzésében. A szabályait azért ne feledd, betegen ne használd. Szaunázás után langyos vízzel kezdd a hűtést, majd csak utána állítsd hidegre a zuhanyt.



Március – Tavaszi torna

Dolgozd le a télen összegyűlt súlyfelesleget. Naponta legalább 15 percet tornázz. Nehezítheted a gyakorlatokat segédeszközökkel, súlyzóval, kötéllel, labdával. Később az időtartamot is növelheted. És sétálj egy órát a friss levegőn.



Április – Le a narancsbőrrel!

Tüntesd el combodról, csípőtájékodról a narancsbőrös területeket még a strandszezon előtt. Minden fürdés után masszírozd át speciális olajakkal az érintett testtájékot. Használj ehhez mosdókesztyűt, dörzskefét. Gyógynövény szaküzletekben minden beszerezhető.



Május – Vitaminkúra

Tarts gyümölcs és zöldségnapokat, tartózkodj minél többet a szabadban. Bőrfiatalító salátát készíthetsz reszelt sárgarépából, szeletelt zellerrel, mandulával, dióval elkeverve. Frissen facsart gyümölcslevek, zöldséglevek is javítják a bőr minőségét.



Június – Napellenzők

Védd magad a nap káros hatásától. Szemedet óvd UV-szűrős szemüveggel. A napozást magas faktorszámú naptejjel kezdd. Sminkeléshez válassz UV-szűrős termékeket. Délben kerüld a tűző napot, félárnyékban barnítsd magad. Hajadat védd ápolókkal a víztől, nap ellen pedig viselj kalapot, kendőt.



Július – Nedvességpótló

Használd ki a nyaralást, mozogj, pihenj. Smink helyett elég a hidratáló, estére pedig a finom fénypúder és szájfény. Naponta igyál másfél liter ásványvizet. Bőröd elveszített nedvességtartalmát is igyekezz pótolni.


Augusztus – Nyaralás után

Vakáció után általában napcserzett a bőr, rontott állapotán a klóros vagy a túl sós víz. Szemráncaidat, szarkalábaidat halványítsd krémmel, géllel. A tojásból, olajból kikevert pakolás táplálja a fejbőrt, csillogóbbá teszi a hajat.



Szeptember – Az ősz új színei

Élvezd az indián nyarat, a napsütést. Túrázz, kerékpározz és napozz. Tarts szőlőkúrát, fogyassz minél több gyümölcsöt. Hajadat fesd, ha ősz szálak tarkítják, ha már meguntad a színét, vagy ha túlságosan kifakította a napfény.


 


Október – Állj lábra!

A műszálas harisnyák, zoknik könnyen kiszárítják a talp bőrét. Áztasd lábadat kamillás vízben, majd habkővel, sarokreszelővel szedd le a bőrkeményedéseket. Balzsammal masszírozd lábszáradat, pihentesd felpolcolva.



November – Maszkok- pakolások

Elszürkült, fáradt arcodra hetente negyedórára kenj fel készen vásárolható maszkokat, pakolásokat. Házilag is összeállíthatod: két evőkanál joghurt, tíz csepp citromlé és kiskanálnyi méz keveréke minden bőrtípusra alkalmazható.



December – Olajba vele!

A vitaminhiány és a házimunkák gyakori „eredménye” a töredező köröm, a száraz kézfej. Növényi olajban áztasd legalább tíz percig. A felesleget masszírozd a bőrbe. Körmeidet védd erősítő lakkal.





Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL