DIVAT

Stella és az Adidas kéz a kézben

Szerző:
Szabó Anna
A világhírű zenész papa ügyes csemetéje méltán vívta ki magának az egyik legkeresettebb divattervező címet. 2004 óta töretlen sikerrel működik együtt az Adidas és Stella McCartney, így az idei télen ismét a nőiesség és a kényelem dominál a leghíresebb sportmárka kollekciójában.
Stella McCartney 1971-ben született és tulajdonképpen 12 évesen kezdte pályáját, hiszen már gyerekként zakókat tervezett. Pályaválasztóként Christian Lacroix mellé került, majd a divatvilág óriásait (Zac Posen, Alexander McQueen) is okító Saint Martin főiskolán végezte tanulmányait.

Stella nem indult hátránnyal az ismertséggé válás rögös útján: a Beatlesből jól ismert Paul McCartney és fotós édesanyja Linda hírneve kinyitották a kapukat a tehetséges ifjú tervező előtt. Ezzel a kis hátszéllel Stella diplomakollekciójának bemutatóján máris a szakma legkeresettebb modelljei Kate Moss és Naomi Campbell tündökölhettek.


A bemutató óriási sikerét követően gyorsan elindult Stella karrierje, kollekcióját a Tokio butik azonnal felvásárolta, majd hamarosan átvehette Karl Lagerfeld helyét a Chloé cégben. A vezető tervezői poszton kitűnően helyt álló McCartney lány hamar bebizonyította, hogy ott a helye a világ legnagyobbjai között. 1997 októberében mutatták be Stella első a luxus divatháznak tervezett darabjait melyek megőrizték a Lagerfeld darabjaiban domináló nőiességet, mégis teljesen felfrissítették, új lendületet vittek a divatház sikertörténetébe. 2001 óta a Gucci már saját nevén forgalmazza kreációit.



2005-ben az H&M divatház limitált minikollekcióját tervezhette, egy évvel később a híres amerikai képzőművésszel Jeff Koon-nal dolgozott együtt.


2004 óta kiemelkedő munkáját az Adidas cég is igénybe vette, így saját kollekciói mellett a sportmárkák legismertebbjének feminin vonalát erősíti.


Stella McCartney nem csak csodás ruháival, de aktív állatvédelmi tetteivel is felhívta magára a figyelmet, így az általa tervezett darabok egyikében sem találkozhatunk igazi állati szőrrel, vagy bőrrel.


A 2007-2008-as téli sportruházat legjellemzőbb vonásai a kényelem, a hordhatóság és a minden sportágból előtörő nőiesség. Kedvenc darabjaink a fitnesz- gimnasztika, a jóga és a futó ruhaelemek. Síruhái derékban karcsúsított, egyszínűségükkel, gallérjaival elegáns hatást keltenek. A játékos csatok, kiegészítők és a merész színkombinációk egyedivé varázsolják a legletisztultabb formákat is.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL