KÖZÉRZET

Hány éves vagy? - Ennyi alvásra van szükséged!

Szerző:
Szabó Anna
Modern világunkban minden gyorsan történik, az idő szalad, így az életstílusunk is felgyorsul. Néha nincs elég időnk a pihenésre, alvásra, ahogy arra sem, hogy megfelelő ételeket készítsünk. Pedig az alvás elengedhetetlen, ugyanis nélküle nem tudjuk megfelelően ellátni a dolgunkat. Vajon személy szerint neked, mennyi alvásra van szükséged?

 

Mikor alszunk, feltöltődünk, ezért fontos a test, az elme és minden alapvető funkció számára.  Ahogy említettük, mindnyájunknak szüksége van a jó alvásra, ám azoknak különösen oda kell figyelni a megfelelő alvásminőségre, akik krónikus betegségekben szenvednek, vagy fájdalmas problémákkal küzdenek. És itt jön az egy milliódolláros kérdés – hány órát kell aludnod az életkorod szerint? Mielőtt elárulnánk, tudnod kell, hogy ez mindenki számára különböző lehet – például, van, aki csak 4 órát alszik és így is sikeresen el tudja végezni mindennapi teendőit. Egy új tanulmány kimutatta, hogy egy embernek csak 6 óra alvásra van szüksége, ahhoz, hogy 100 százalékosan működjön.

 

Mennyit alszol?

A fenti táblázatot a National Institute of Sleep (Nemzeti Alvás Központ) készítette, mely megmutatja, hogy mennyi alvásra van szükséged valójában. Az adat a teljes alvási időre vonatkozik, amely 24 óra alatt kijön. Szóval tudnod kell, hogy ha délután tartasz egy 30 perces sziesztát, az is beleszámít a napi alvásidődbe.

Most mutatunk néhány hasznos tippet és trükköt, amivel javíthatod alvásodat. Ez segíteni fog abban, hogy jobban alhass, ezáltal reggel energiától duzzadva ébredhess.

- Mindennap végezz egy kis testmézgást

- Alvás előtt 1 órával már ne nézz tv-t

- Kerüld az alkoholt

- Lefekvés előtt néhány órával már ne igyál kávét

- Alakíts ki egy egészséges rutint, és tartsd is magad az ütemtervedhez

- A matrac, amin alszol, és a párna, amire fekszel, legyen

 

Az alváshiány leggyakoribb tünetei

- Nem tudod rendesen elvégezni napi feladataidat, a koncentráció hiánya

- Elhízás

- Úgy érzed, kávéra van szükséged ahhoz, hogy „normálisan működj”

- Egész nap álmosnak érzed magad

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL