- 6 db csirkecomb
- 125 g gomba
- 230 ml húsleves
- 100 ml száraz fehérbor
- 80 ml tejföl vagy tejszín
- 2 evőkanál mustár
- 30 g vaj
- 10 g olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- Kakukkfű
- Só és bors - ízlés szerint
Melegítsd fel egy serpenyőben, és olvasszuk meg a vajat, majd adj hozzá olívaolajat. Süsd meg benne a csirkecombokat, hogy a bőrük aranysárga legyen. Vágd 4 felé a gombát, süsd meg ugyanabban a serpenyőben, add hozzá a fokhagymát és a bort, öntsd fel a húslevessel, majd add hozzá a mustárt. Forrald fel, majd tedd bele a tejfölt (vagy tejszínt), és főzd ezt a mártást kb. 10-15 percig. Közben sózd, borsozd ízlés szerint. A csirkecombokat tedd egy jénai tálba, öntsd rájuk a mártást, szórd meg egy kis kakukkfűvel, és süsd 15-20 percig 180 fokon.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK