GASZTRO

Egy rendkívül ízletes csirkeétel, ha nincs elég időd a főzésre

Szerző:
Szabó Anna
Ha szeretnél valami ínycsiklandó finomságot tálalni az asztalra, ám nincs időd órákig állni a konyhában, akkor ezt a receptet feltétlenül ki kell próbálnod. Nyert ügyed van, ha maradt egy kis húslevesed, de ha nincs, akkor sem kell kétségbeesni, mert húsleveskockával is helyettesíthető.

 

Hozzávalók

- 6 db csirkecomb
- 125 g gomba
- 230 ml húsleves
- 100 ml száraz fehérbor
- 80 ml tejföl vagy tejszín
- 2 evőkanál mustár
- 30 g vaj
- 10 g olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- Kakukkfű
- Só és bors - ízlés szerint

Elkészítés

Melegítsd fel egy serpenyőben, és olvasszuk meg a vajat, majd adj hozzá olívaolajat. Süsd meg benne a csirkecombokat, hogy a bőrük aranysárga legyen. Vágd 4 felé a gombát, süsd meg ugyanabban a serpenyőben, add hozzá a fokhagymát és a bort, öntsd fel a húslevessel, majd add hozzá a mustárt. Forrald fel, majd tedd bele a tejfölt (vagy tejszínt), és főzd ezt a mártást kb. 10-15 percig. Közben sózd, borsozd ízlés szerint. A csirkecombokat tedd egy jénai tálba, öntsd rájuk a mártást, szórd meg egy kis kakukkfűvel, és süsd 15-20 percig 180 fokon.

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL