KÖZÉRZET

A gyógyír: Kamilla

Szerző:
Szabó Anna
A kamilla (orvosi székfű) számtalan jótékony hatással rendelkezik. Bőrre, hajra, lelkiállapotra remek gyógyírnek bizonyul. 6 kamillás tipp, csak neked! Sok sikert kívánunk a gyógyuláshoz, szépüléshez!

Ezt a kiváló hatóanyagú gyógynövényt már évszázadok óta nyugodt szívvel alkalmazzák gyulladáscsökkentőként, gyomor és bőrpanaszok megszüntetésére.


Tudtad, hogy már az ókori egyiptomiak napistenüknek ajánlották a növényt? Számos gyógyító hatása miatt nagy adományként tekintettek a kamillára.


Gyógyulj

Hogyan használd?

1) Kötőhártya gyulladás kezelésére:

Kamilla teába mártott vattával jól töröljük ki az érintett szemet naponta többször. Ügyeljünk arra, hogy minden egyes borogatásnál új vattát használjunk. Ha kitörölted az egyik szemedet, semmiképp se használd a másik szemedhez ugyanazt a vattát.

2) Arcüreggyulladás kezelésére:

A kamillavirágzatot vízzel együtt felforraljuk, majd lefedve pár percig hagyjuk állni. Hajoljunk fölé, és egy nagyobb törölközővel takarjuk le a fejünket. Így gőzöljük arcunkat.


3) Kiváló bőrnyugtató hatású:

Nehezen gyógyuló bőrsérülések (pl. égés, horzsolás) gyógyítására kimondottan ajánlott. Az érintett bőrfelületet egy nap többször borogassuk be a kamillás főzettel. Ez a gyógynövény az egyik leghatásosabb hámképző, hámregeneráló.


Tipp: Maximális hatást érhetünk el, ha mézes borogatással együtt használjuk. A kamillás borogatás után kenjük be a bőrfelületet mézzel. Minél tovább marad a bőrünkön a mézes pakolás, annál gyorsabb lesz a gyógyulás. Ezt a kezelést gyulladt, pattanásos bőrnél is alkalmazhatjuk. Az eredmény semmiképp sem marad el.


Szépülj

4) Készíts illatos, nyugtató kamillás fürdőt!

Kiváló feszültségoldónak bizonyul. Önts 4 evőkanál szárított kamillavirágra fél liter forrásban lévő vizet és kb. 15 percig hagyd állni. Végezetül szűrd le a kivonatot, majd öntsd hozzá a fürdővizedhez.


5) Kamillás arctej, érzékeny bőrre

Tegyél 1 evőkanál szárított kamillavirágot 1 csésze forró vízhez. Kb. 15 percig hagyd állni, majd szűrd le. Keverj hozzá 2 evőkanál kamillafőzetet 3 evőkanál friss tejhez, és egy nagyobb vattával vagy arctisztító koronggal jól töröld át az arcbőröd.

6) Ragyogó, fényes haj

Önts 1 evőkanál almaecetet 1 liter langyos vízhez, majd keverj bele 3 csepp kamilla, és 2 csepp citromolajat. Hajmosás után öblítsd át a nedves hajad a kamillás, citromolajos öblítővel. Gyönyörű fényt kölcsönöz majd a hajadnak, és akár egy árnylatnyit is világosíthat hajszíneden.


Ajánlott homeopátiás készítmény

Gyógyszertárakban kapható Chamomilla gyöngyök meghűlésre, menstruációs panaszok, különböző bőrgyulladások enyhítésére.


 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL