SZEX, SZERELEM

Ha a munka a kapcsolat rovására megy

Szerző:
Szabó Anna
A túlfeszített munka, vagy éppen a munkanélküliség - hogy a párkapcsolatban élők közül az egyik sokkal többet vagy semmit sem keres – megkeserítheti, de mindenképpen átértékeli a kapcsolatot. Az ebből adódó konfliktusok elviselésén igyekszünk könnyíteni…
Ha a nő többet keres

Alááshatja a kapcsolatot, ha a nőnek jó állása van, szuperfizetéssel, míg a férfi csak átlagos karriert futott be. A konfliktus oka, hogy a férfi önérzetében sértve érzi magát, kisebbségi komplexus keríti hatalmába, ami állandósulhat.


Tanács:

Ne dörgöld minduntalan partnered orra alá, hogy te tartod el. A férfi amúgy is szégyelli, hogy a nő szakmailag és anyagi téren is fölötte áll, ezért baráti, ismeretségi körben is kezeljétek diszkréten a dolgot.


Eltérő munkaidő

Fogynak az állásajánlatok, kevésbé lehet válogatni. Gyakran előfordulhat, hogy a partnerek különböző időbeosztású munkakört kénytelenek elfogadni: egyikőjük éjszakás, a másik nappal dolgozik, vagy este és a hétvégéken. Emiatt pont arra nincs idő, ami igazán összetart egy kapcsolatot: a beszélgetésekre, a véleménycserére, a közös szórakozásra, akár kettesben, akár barátokkal.

Tanács:

Próbáljátok meg minél okosabban és intenzívebben kihasználni az együtt tölthető időt. Halasszátok máskorra azt - legyen az házimunka, hobbi vagy pihenés -,amit egyedül is meg lehet tenni.


Munkahelyi stressz

Energiánk nem sokszorozható meg. Amit az ember az egyik oldalon, például a hivatásába befektet, azt olykor a másik oldal, azaz a család sínyli meg. Igaz, a vészhelyzetek soha nem tapasztalt erőket képesek felszabadítani, ez az erő azonban véges. ”Elemeinket" időnként fel kell tölteni.

Tanács:

Időnként a túlmunkát is vissza lehet (kell) utasítani, azt a kevés időt pedig, ami marad, töltsd a családdal. Áldozatot mindkét félnek kell hozni: egy okos és türelmes nő, férfi megérti a helyzetet és az esetleges otthoni feszültség okát is.


Munkanélküliség

Nem csak a sok munka, a munkanélküliség is problémák forrása lehet a kapcsolatban. Hiszen az, aki nem talál munkát, vele együtt sokszor az önbecsülését is elveszíti.


Tanács:

A partner semmiképpen se éreztesse a másikkal, hogy eltartja őt. Inkább erősítse önbizalmát, és segítsen neki abban, hogy mihamarabb megtalálja a számára kedvező munkát.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL