GYERMEK

Ezért ne hagyd, hogy bárki is a kisbabád szájára adjon puszit

Szerző:
Szabó Anna
Szülőként mindent megteszel annak érdekében, hogy mindentől óvd a gyermekedet, éppen ezért attól is véded, hogy beteg emberekkel érintkezzen. Ám jó, ha tudod, nagyon komoly következményei lehetnek annak is, ha valaki szájon puszilja a kisbabádat. Máris elmondjuk, miért!

 

Talán megfordult már a fejedben, hogy van néhány paranoiás anyuka, aki minden öt percben képes az orvosnak telefonálni, mert a gyereke például nem abban a napszakban kakilt, amikor szokott. Vagy éppen olyan, mintha egy burokban tartaná a gyermekét, nehogy megtámadja valamiféle vírus, vagy baktérium. Pedig a baktériumok mindenhol ott vannak, különösen az influenzás időszakban, és képtelenség mindentől távol tartani a kicsiket. Ezek az anyukák valóban túlféltik a gyermeküket, ám nem is sejtenéd, hogy mi mindennek van kitéve egy ártatlan csecsemő.

Miért nem szabad szájon puszilni a csecsemőt?

Egy angol anyukával esett meg egyszer, akinek az újszülött gyermekét, Brooke-ot szájon puszilták, hogy a kicsi ezt követően 5 napot töltött kórházban, miután herpesz vírust kapott el, amely a száján, az arcán és a vállán is kijött. És ő még szerencsés volt. Jó, ha tudod, hogy a herpesz vírus halálos is lehet egy három hónapnál fiatalabb csecsemő számára!

A történet tanulsága az, hogy ne hagyd senkinek, hogy szájon puszilja a babádat, még akkor sem, ha nem tűnik betegnek! Jogosan vetődik fel benned a kérdés, hogy mi a csudáért látogatna meg valaki egy gyámoltalan csecsemőt, ha herpesz vírusa van? És miért adna neki szájra puszit? Erre sajnos nincs magyarázat...

Az újszülött immunrendszere

A kicsik immunrendszere az első 6 hétben nem elég fejlett ahhoz, hogy ellenálljon a baktériumokkal szemben, melyet mindennap hordozunk. Számunkra ez csak egy kis megfázással vagy a szájunkon lévő sebbel járhat, a babák számára azonban súlyos következménye lehet.

Meg kell várni, míg letelik az a bizonyos 6 hét?

Ilyen vírusról valóban nem hall az ember minden nap, és talán egyesek számára túlságosan szigorúnak tűnik az a megközelítés, hogy az első hetekben ne nagyon látogassa a kisbabát. De tudod mit? Inkább azt kelljen újságolnod a rokonoknak és az ismerőseidnek, hogy mennyire jól fejlődik a gyermeked, mint hallgatni a bocsánatkérésüket, mert megfertőzték az újszülött babádat!

Szóljanak az első hetek csak rólatok! Úgyis össze kell szoknotok, meg kell ismerned kisbabád jelzéseit, meg kell tanulnod helyesen szopatni őt, hogy mindkettőtöknek élvezet legyen a szoptatás. Nem véletlenül hívják ezt az időszakot gyermekágynak! Töltsetek minél több időt összebújva a pihe-puha ágyban, lehetőleg bőr-bőr kontaktusban, ami azt jelenti, hogy te félmeztelen vagy, a picin pedig egy pelus van. Bújjatok össze, érezzétek, szeressétek egymást, hiszen olyan hamar elszalad ez az időszak!

Ha kisbabád születik, az a legjobb dolog az életedben – a te felelősséged óvni, védeni őt, és nem szabad bűnösnek érezned magad, csak azért, mert számodra a legfontosabb a gyermeked egészsége. Egyszerűen nem aggodalmaskodhatsz azon, hogy mennyire udvariatlan voltál, mert a testvéred gyerekeit nem engedted a kicsi közelébe, hiszen gyermeked élete a tét! Szóval semmi esetre se engedd, hogy bárki is a csecsemő száját puszilgassa, és ne hagyd, hogy közelébe férkőzhessen bárki, aki csak egy kicsit is betegség gyanús!

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL