ANGYALISKOLA

Angyali meditáció

Szerző:
Szabó Anna
A meditáció lényege a test és a lélek ellazítása. Megnyugtatja az idegeket, oldja a stresszt, és felemeli a szellemet. A feladat egyáltalán nem nehéz, viszont gyakorlást igényel, és még valami értékeset: időt.

Angyali alapmeditáció

Fontos, hogy nyugodt helyiséget és csendes, mindenféle zavaró tényezőtől mentes időpontot válassz. Meditáció közben ugyanis semmi sem zavarhat meg.

Vegyél egy mély lélegzetet és idézd fel magad előtt egy angyal képét. Ez az angyal meg fogja érinteni a fejed tetejét, és gyógyító, lazító energiát küld feléd, amely teljesen átáramlik rajtad. Próbáld érezni az energiát, amely megtisztít minden negatív erőtől. Gondold azt, hogy pozitív energia végigfolyik a testeden, a negatív pedig kifolyik a talpadon keresztül.

Most képzelj magad elé egy másik angyalt. Ez az angyal fogja megteremteni a tisztaságot és az összhangot benned. Figyeld, és érezd át megint az energiát, amely a fejed tetejétől lefelé halad át a testeden.

A harmadik angyal vizualizálása abban segít, hogy összehangolja a csakráid működését. Amint ez az angyal hozzád ér, minden örvény kibomlik, mint egy pár szárny. Nyisd meg gondolatban a csakráidat, és társítsd össze az alábbi színekkel:

Második csakra (homlok közepe) – lila
Harmadik csakra (torok) – kék
Negyedik csakra (a torok és a szív között) – rózsaszín
Ötödik csakra (szív) – zöld
Hatodik csakra (gyomor) – narancssárga
Nyolcadik csakra (ágyék) – piros


Végül lásd magad előtt az utolsó angyalt, aki közelít feléd. Ahogy hozzád ér, tiszta fénybuborék veszi körül a testedet. Lazulj el, lebegj a biztonság és nyugalom érzésében. A meditáció végén végy egy mély lélegzetet, zárd le a csakráidat, majd nyisd ki a szemed.


Készíts feljegyzést

A meditációs fejlődésedről érdemes feljegyzéseket készíteni az angyalnaplódba. Írj bele minden tapasztalatot, nehézséget. Egy idő után észre fogod venni, hogy rengeteget fejlődtél. Még az is előfordulhat, hogy meditáció közben hangokat hallasz. Ha ezek a hangok lágyak, kellemesek, akkor lehet, hogy az angyalok első üzenetét hallod.



Tanácsok a helyes meditációhoz

Mint már említettem: gyakorlat teszi a mestert. Minél több időt fordítasz a gyakorlásra, annál jobban megy majd a meditálás. A helyes az lenne, ha minden nap meditálnál, hiszen ez a legegészségesebb a szellem, a test és a lélek számára. A meditáció egy eszköz, amelynek segítségével leküzdheted a stresszt, és a nehézségeket.



Ha elméd elkalandozik, vajon elrontod a meditációt?

A válasz: nem. De fontos, hogy engedd el magad. Lépésről lépésre képes leszel egyre hosszabb ideig összpontosítani. Folyamatosan gyakorolj, és ne feszélyezzen, hogy az első időkben nem tudsz hosszú ideig megjeleníteni egy tárgyat, vagy helyzetet. Akkor se ess pánikba, ha netán elalszol. A meditáció közbeni elalvás mindössze azt jelenti, hogy szükséged van a pihenésre.


Ha problémáid adódnak a meditáció elsajátításával

Semmi mást nem kell tenned, mint leülni egy félhomályos szobában 15-20 percre. Lélegezz mélyeket, de ne erőlködj! Hallgass valamilyen lágy, finom zenét, amit kedvelsz. Vedd körül magad kék és zöld színekkel. Gondolj valami kellemes, valami szelíd dologra, majd gondold azt, hogy a zenével együtt lebegsz. Ha ezt már alaposan begyakoroltad, már biztos lehetsz benne, hogy készen állsz a mélyrehatóbb gyakorlatok elvégzésére.


A másik módszer a gyertyaláng

Gyakorold a gyertya lángjának folyamatos nézését. Nem szükséges mereven bámulni. Nyugodtan nézd addig, amíg úgy érzed, hogy szemhéjad kezd elnehezülni. Ne küzdj a vágy ellen, hogy becsukd a szemed. Engedd csak lassan és nyugodtan lecsukódni.


Megerősítések


Minden embernek szüksége van megerősítésekre, hogy boldogan és harmonikusan élhesse az életét. Gyakorold hát mindennap ezeket a megerősítéseket:



„Boldog vagyok és egészséges’
„Béke és szeretet tölt el állandóan”
„Szeretek és szeretve vagyok”


Fontos, hogy állításaidat mindig pozitívan fogalmazd meg. Soha ne használd a „nem”, „nem vagyok képes” , „nem tudom”, „nem kellene”, stb. szavakat.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL