HOROSZKÓP

Arab horoszkóp

Szerző:
Szabó Anna
Az arabok szerint az ember élete semmi másból nem áll, mint állandó küzdelmekből, harcokból. Ezért ők nem állatjegyekben határozták meg a születési időpontokat, hanem fegyverjegyekben. Segítségükkel megtudhatod, hogyan védd meg magad a sors folyamatos támadásai ellen.

Keresd ki saját fegyverjegyedet, és olvasd el, mit tanácsolnak számodra az arabok.


Parittya (január 21. - február 18.)

A parittyával elvetett kő csak a megfelelő távolságból hat, viszont rendkívül nagy erővel. A Parittya jegyű ember is törekszik a távolságtartásra, ezért – amikor összecsapásra kerül a sor – nem támad közvetlenül, betartja a két lépés távolságot. Győzelmét mindig másoknak köszönheti, hiszen mindig meg vannak azok az emberek a környezetében, akik segítségével kivívhatja a sikert. Magyarul: általában másokkal végezteti el a piszkos munkát. Általában pókerarc mögé bújik, ezért ellenfelének fogalma sincs arról, hogy milyen érzelmek rejtőznek benne. Ha azonban ezek az érzelmek felszínre törnek, nemcsak az ellenfelei lepődnek meg, hanem még barátait is képes letaglózni.


Fejsze (február 19. - március 20.)

A fejsze nem kimondottan minősül fegyvernek, inkább a hétköznapi élethez szükséges segítséget szolgálja. Alkalmas például tűzifa aprítására. A Fejsze típusú ember nem a támadók, inkább a védekezők közé tartozik, mert egyáltalán nem életeleme az állandó viaskodás és harc. Képes olyan sokáig tűrni, nyelni, hogy környezete már szinte őrültnek tartja a folyamatos önfeláldozása miatt. Ha azonban túlcsordul nála a pohár, akkor igazán kíméletlen lesz. Szemtől szembe mondja a véleményét, bárkiről is legyen szó. Általában feldúltan viselkedik, amivel még csak fokozza a hatást.



Tőr (március 21. - április 20.)

A tőrrel csak akkor lehet ügyesen harcolni, ha ügyes ember tartja a kezében. A Tőr jegyű ember önálló, zseniális gondolkodású, taktikázó ember, akinek környezete általában elnézi, hogy gyakran akaratos és különc módra viselkedik. Mindig minden fontos dologról tudomása van, mindig ráérez arra, „merről fúj a szél”. Sokan azonban pont az ellenkezőjét feltételezik róla, ezért rendszeres támadások érhetik. Ha ezek a támadások bekövetkeznek, akkor pontosan olyan veszélyes lesz, mint egy éles tőr.




Buzogány (április 21. - május 21.)

A buzogány a leghatásosabb eszköz lehet egy csatában, hiszen vezéri, fejedelmi jelvényt is jelenthet. A Buzogány jegyű ember soha nem támad rá ok nélkül senkire, de valaki veszélyt jelent számára, akkor keményen védi érdekeit. Hatalmas erővel veti rá magát ellenfelére, aki szinte összezúzódik a támadás súlya alatt. Elképzeléseiről semmi áron nem mond le, akár nagy lemondásokra is képes azért, hogy kitartással, nyugodt odaadással célba érjen. Környezete általában kemény embernek tartja, akivel nem lehet alkudozni, és nem is érdemes újat húzni.



Csillag (május 22. - június 21.)

Ezt a fegyvert csak akkor használták, amikor a lándzsa már eltört, vagy az összes íj elfogyott, vagy elveszítették kardjukat. Akkor is hatásos fegyvernek bizonyult, amikor a csata már vesztésre állt. A Csillag típusú ember soha nem adja fel a harcot, és bármilyen nehéznek tűnő, vagy vesztésre álló helyzetből képes nyertesen kikerülni. Mindezt annak köszönheti, hogy képes az érem mindkét oldalát egyszerre átlátni, valamint annak, hogy rugalmasan áll minden helyzethez. Zseniális ötletekkel képes előállni, amelyből nem csak ő, hanem még környezete is vígan megél.




Hosszú kés (június 22. - július 22.)

A hosszú kés nem alkalmas közvetlen támadásra, inkább a hétköznapi megélhetés fegyvere. Hosszú kés jegyű ember szeret kimaradni a kényes helyzetekből, a vitákból. Családjáért mindenkor képes kiállni, és – ha kell – hatalmas nehézségek árán is képes biztosítani megélhetésüket. Meg van az esélye arra, hogy az idő előrehaladtával szakmája kiválósága legyen, akinek tudására, megbízhatóságára mindenkor alapozni lehet.






Kard (július 23. - augusztus 23.)


Igazi fegyver, mellyel vágni és döfni egyaránt lehet. Használatához azonban megfelelő ismeretekre és tudásra van szükség. A Kard jegyű embert a nemesség jellemzi, és ez viselkedését is jellemzi. A bosszú nagyon távol áll tőle, hátulról sohasem támad. Véleményét mindig szemtől szembe mondja ellenfele szemébe, és nyíltan veszi fel a kesztyűt. Számára létfontosságú, hogy tudását, tehetségét elismerjék, és szinte mindig a figyelem középpontjában szeret állni.






Kés (augusztus 24. - szeptember 23.)

A legegyszerűbb vágóeszköz, amely akár zsebben is elfér. A Kés típusú ember igen egyszerű lélek, és a bonyolult dolgokat sem kedveli. Tapasztalataival képes minden helyzetben „zsebre vágni” másokat. Ha a kés jut eszünkbe, akkor tudjuk, hogy e szerszámmal bármit fel lehet aprítani, apró darabokra vágni. Ezért ez a jegy ellenfelét is képes ízekre szedni, ha vitára kerül a sor. Kizárólag azzal szeret foglalatoskodni, ami érdekli, és általában az érdekli, ami valamilyen téren érdekében áll. Pontosan ezért van az, hogy ha valamiben elveszíti érdeklődését, azonnal abbahagyja, tehát bezáródik, mint egy zsebkés.



Lánc (szeptember 24. - október 23.)

A lánc szinte a legrégibb ütőfegyver. Általában rablók ellen használták, ezért az idők folyamán a pénz, az értékek védelmének szimbólumává vált. A Lánc jegyű ember kiváló ítélőképességgel rendelkezik, szinte mindig éber figyelemmel kíséri az élet történéseit. Erősen szociális beállítottságú. Mindenkor képes a másik fél érveinek meghallgatására, megfontolására. Ezzel a viselkedésével legtöbbször elhárítja a felesleges vitákat, nehéz helyzeteket. Ettől függetlenül saját igazát mindig az ellenfél tudtára adja, de nem provokatív módon. A maga elé kitűzött célokat képes mindenáron megvalósítani, ezért vasakarat jellemzi.



Arab tőr (október 24. - november 22.)

Az arab tőr egy hosszú, hegyes fegyver, amellyel a harcos azonnal ellenfele vértezete közé tudott hatolni, sőt, még a páncélingen is áttörhetett. Jaj annak, aki az Arab tőr jegyű ember ellensége lesz, mert kíméletlenül eltapossa ellenfelét, és a sértéseket is haladéktalanul megtorolja. Soha semmit nem felejt, és csak akkor lép színre, amikor számára világossá válik, hogy elérkezett a bosszú ideje. Egész életét a rejtélyek jellemzik, szinte mindig titkolódzik, a feszültségeket kimondottan élvezi. Ravasz és furfangos, ezért gyakran túljár ellenfele eszén.



Íj (november 23. - december 21.)

Ez a fegyver igazi erőt, ügyességet, gyorsaságot és tiszta látást igényel. Segítségével nagynak és távolinak tűnő célokat is el lehet érni, hiszen egész messze képes kilőni. Az Íj jegyű ember általában a jövőbe tekint, akit a sors igen éles elmével áldott meg. Gyakran előfordul vele, hogy a hétköznapi összecsapásokban előbb jár el a szája, vagy előbb cselekszik, mint mielőtt végiggondolta volna a dolgokat. Ezért sokszor elkapkodja döntéseit, vagy olyan kockázatokat hoz, amelyekből nem biztos, hogy sok jót remélhet. Ő azonban büszkén tudja viselni a veszteségeket is.




Lándzsa (december 22. - január 20.)

A lándzsa egy nagy hatósugarú fegyver, melynek használata is nagy tudást igényel. A régi időkben a harcosok sokszor a lándzsa eldobásával gyengítették le ellenfelüket, és csak azután mentek rá. Ha azonban eltörik, már semmit sem ér. A Lándzsa típusú ember megjegyzései, célzásai rendszerint célba találnak. Mivel mindig őszinte, ettől kemény is. Tekintélye mindig is a gyengéje, ezért harcot csak nagyon ritkán indít. A vitákról úgy gondolkodik, hogy semmi értelmük, nem visznek előre egy tapodtat sem. Ha azonban összecsapásra kerül a sor, nem tűr ellentmondást, és ezzel meg is szerzi tekintélyét.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL