FÉSZEK

Spóroljunk az új évben

Szerző:
Szabó Anna
Minden év egyre költségesebb, és sajnos oda kell figyelnünk, hogy mire megy el a pénzünk. Összeállítottunk neked 10 tippet, amellyel könnyebbé teheted mindennapjaidat. Sok sikert kívánunk az új esztendőre!

Spórolj útközben

Benzin

1. A guminyomás rendszeres ellenőrzésével, és beállításával spórolhatsz a benzinnel. Érdemes 0,2 barral több levegőt pumpálni a az abroncsokba, mint kevesebbet.

2. Nem árt átnézni az autód csomagtartóját is, hiszen a sok rakománnyal nő a teher, és jóval nagyobb lesz a fogyasztás. Ami nem olyan fontos, és csak a helyet foglalja, pakold ki a csomagtartóból.


3. A nagy mínuszokban rengeteg téli ablakmosó folyadékot használunk. Próbáld ki az egyszerű ecetes vizet.

4. Ha van az autódon tetőcsomagtartó és télen nagyon ritkán vagy egyáltalán nem használod, mindenképp szereltesd le.
A tetőcsomagtartó szintén nagy teher egy autón, és akár 1,5 literrel is növelheti a fogyasztást.


Baleset

5. Közlekedési balesetnél a kisebb kárt érdemes a saját zsebünkből kifizetnünk. Így nem veszítjük el bónuszunkat a gépjárműbiztosításnál.


Biztosítsd magad

6. Nagyobb utazás előtt semmiképp se feledkezzünk meg utasbiztosítást kötni, mert baj esetén bizony a szükséges orvosi ellátás egy vagyonba kerülhet.


Induljunk együtt a munkába!

7. Ha kollégáiddal nem laktok egymástól messze, érdemes lenne egy autóval járnotok a munkahelyetekre, mert így többfelé oszlik a benzinköltség.


Kedvezmény?

8. Utazás családdal vagy nagyobb baráti társasággal? Feltétlenül kérdezd érdeklődj a vonatjegy vásárlásakor, hogy adnak- e kedvezményt.


Félpanzió vagy teljes ellátás?

9. Sokan úgy vélik, hogy a félpanziós szállás jobban megéri, mintha teljes ellátást kérnének. A teljes ellátás sokkal gazdaságosabb, hiszen vendéglőben étkezni jóval költségesebbnek bizonyul.


Olcsóbb szálláslehetőség

10. Sok szállodában hétvégeken kaphatunk kedvezményt, mert az üzletemberek már hazautaztak.


 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL