KÖZÉRZET

Hatékony küzdelem a másnaposság ellen

Szerző:
Szabó Anna
A szilveszteri italozás következményeit sajnos elég sokan ismerjük. Vécébe lógó fejjel, forgó szobában ténferegve nincs mit tenni, kezelésbe kell vennünk magunkat. Legalább annyira szedd össze magad, hogy elolvasd cikkünket, hidd el, nemsokára jobban leszel!

A legjobb táplálék ilyenkor: húsleves, pörköltek, bármilyen zsírosabb étel, ajánlott a tejtermékek fogyasztása.

Legjobb folyadék forrás: szénsavmentes ásványvíz, limonádé, hogy a kialakult C-vitamin hiányt azonnal pótoljuk, méregtelenítő, májvédő, detoxikáló teakeverékek.



Lefekvés előtt célszerű kamillateát fogyasztani, mivel az alkohol túlzottan felpörgeti a szív ritmusát így az elalvással gondok lehetnek. A kamilla ellazít, nyugodtabb álmot biztosít.

A nap folyamán jótékony hatással lehet rád, ha testmozgást végzel. Nyilván senkinek nincs kedve azonnal takarítani az esti buli után, de gondolj arra, hogy legalább jó formája ez a másnaposság legyűrésének!

Fontos, hogy a sportolást ne az esti lefekvés előbb végezd, mert az ilyenkor felszabaduló adrenalin ébren tart.



Feltétlenül kerüld a koffein tartalmú italokat, igaz közvetlenül az ébredés után ajánlott nehezebb ételek fogyasztása, de este nyolc óra után már nem tesz jót, hiszen a nehéz emésztés leterheli a szervezeted, és sokkal lassabban tud csak regenerálódni.

Relaxációs vagy légzési technikák végzése kimondottan ajánlott ilyenkor. A szédülést legkönnyebben úgy kerülheted el, ha lassan felülve kelsz ki az ágyból, bár ez nem tűnik kemény feladatnak, hiszen kinek lenne kedve felpattanni egy ilyen kótyagos állapotban. Ha már túl vagy a nehezén, és eljutottál a fürdőbe, mosd meg az arcod hideg vízzel, még a csuklódra is locsolj belőle!

Az elalvást segíti, ha előtte nyugtató zenét hallgatsz és a párnádra cseppents kevés levendula olajat!


A felfrissüléshez sok sikert és boldog Új Évet kívánunk!

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL