KÖZÉRZET

Húgyúti gyulladás? Van megoldás!

Szerző:
Szabó Anna
A húgyúti gyulladások nagyon megnehezítik a mindennapokat. Ráadásul nem megfelelő kezelése esetén a gyulladás, akár a vesére is ráhúzódhat. Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy végérvényesen búcsút inthessünk ennek a problémának.

A vizeletet a vese választják ki, a húgyhólyag gyűjti össze, és a húgycső vezeti ki a szervezetből. A húgyúti fertőzéseket okozhatja felfázás, kintről bekerülő baktérium, ciszta, kő, daganatos betegség, vese megbetegedése, prosztata problémák.

Külső fertőzés esetén a baktériumok általában a koszos illemhelyekről, székletből, hüvelyből kerülnek a húgycsőbe. Ezért nagyon fontos a megfelelő higiéniára való igény kialakítása már apró gyermekkorban.

Hölgyeknél a húgyúti fertőzés könnyebben bekövetkezhet, hiszen nagyon kicsi a távolság a húgycső a hüvely és a végbélnyílás között. Ezek a kis távolságok megkönnyítik a baktériumok eljutását – akár a végbélből, akár a hüvelyből – a húgycsőig. Ráadásul a férfiakénál rövidebb húgyút, sem nehezíti meg a baktériumok feljutását.


Húgyúti fertőzés tünetei lehetnek:

- nehezen induló vizelet
- sűrű vizelési inger
- kis mennyiségű vizelet
- csípő, égető érzés egész nap, vagy csak a vizelet távozásakor
- alhasi fájdalom
- esetlegesen láz


Mint minden betegségnek, ennek is van üzenete számunkra. Szeretné felhívni a figyelmünket egy bennünk lakozó megoldatlan problémára. Ha nem foglalkozunk ezzel a diszharmóniával, akkor hiába pusztítjuk ki szervezetünkből a baktériumokat, bizony pár héttel, vagy hónappal később ismét fordulhatunk orvosunkhoz az újból kiújult húgyúti fertőzésünkkel.

Min változtassunk?

Mivel a vizelet folyadék, ezért egyértelmű, hogy érzelemmel kapcsolatos a problémánk. A vizeletet nevezhetjük szennyvíznek is, ami jelzi, hogy erre az érzelemre már nincs szükségünk, már feleslegessé vált, és el kéne engedni. Mind a szennyvíz, mint a nehezen induló vizelet, mind a csípő-égető érzés, jelzi számunkra, hogy a gyulladást kiváltó érzelemtől már meg kéne válnunk, de még nem vagyunk rá készek. Még nem tudunk szembenézni ezzel a nehézséggel. Azonban akármennyire is fájdalmas ez a probléma ideje, hogy felkészüljünk az elengedésére.

Ha a húgyúti gyulladás eredete:

Felfázás, prosztata-, veseprobléma, akkor félelem lakozik a háttérben (veseprobléma esetén a lelki ok felkutatásánál figyelembe kell venni a párkapcsolat témáját, prosztata problémánál pedig a férfiasság és az öregedés kérdését is), bakteriális fertőzés, akkor „lelki mocsok, piszok” kitisztítása a fő feladat, kő, ciszta, daganat, akkor a megbocsátásra való képtelenség, vagy egyfajta makacsság okozza a diszharmóniát.


Te milyen betegséggel, problémával kapcsolatban szeretnél többet megtudni?

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL