UTAZÁS

Forró hangulat Dominikán

Szerző:
Szabó Anna
A Karib-tenger simogató vize, a sziget mesés egzotikumai minden turistát elvarázsolnak. Legyen tél vagy nyár, Dominika életre szóló élmény. Ha behunyom a szemem, látom magam előtt Santo Domingo nyüzsgő utcáit, és az orromban érzem a tenger friss illatát.

Napfürdőben csokira barnulhatunk vagy a pálmák védelmező árnyékában hűsölhetünk eme mesés szigeten. Vajon Kolumbusz mit érezhetett abban a pillanatban, amikor elsőként léphetett a Karib-tenger rikító fehér homokjára? Bizonyára ugyan azt gondolhatta, mint megannyi turista. Ez a hely maga a Paradicsom.


A híres merengue tánclépéseivel haladhatunk végig Santo Domingo utcáin, miközben megállás nélkül szól a zene, dübörög a ritmus.
A fővárosban temérdek árussal találkozhatunk, akik nagy hanggal kínálják cifrábbnál cifrább portékájukat.


A kirándulni vágyók több műemlékben is gyönyörködhetnek. A több száz éves katedrális mellett ellátogathatunk az egykori kormányzósági palotába, ahol Kolumbusz is megszállt a sziget felfedezésekor. Bebarangolhatjuk Dominika egész belsejét, és ábrándozhatunk a hangulatos, kanyargó folyók mentén.


Ki ne akarna egy olyan szép partszakasz mellett könnyű búvárkodni, mint ahol a híres Bacardi reklámot is forgatták. A tenger megannyi kincset, titkot rejt magába, és csak arra vár, hogy megfejtsék a kíváncsi vándorok.


Az esőerdők, a magasra nőtt kókuszpálmaligetek látványa örök időre megmarad azokban, akik részesültek ebben a csodálatos élményben. A karibi hangulat szinte beleivódik az emberbe, és egyenesen a lelke legmélyére hatol.

Mire figyeljenek az utazók?

Fontos figyelembe vennünk az időjárási viszonyokat. A levegő hőmérséklete Dominikán még a leghidegebb hónapokban is eléri 31 fokot. A tenger vize 28 fokos. Érdemes kevesebb ruhaneműt csomagolni. A jó időjárás miatt elég 1-1 könnyed ruha, papucs, túracipő.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL