KÖZÉRZET

Te is éhgyomorra iszod a kávét? - Mutatjuk, miért ne tedd többé!

Szerző:
Szabó Anna
Nincs jobb dolog annál, mint egy forró kávéval indítani a napot, ahogy szuper jó program a barátnőkkel beülni egy kávézóba, és órákig csacsogni. Jól is teszed, ha kávézol – persze mértékkel! -, hiszen rendkívül hasznos a szervezet számára, de soha ne idd éhgyomorra, különösen reggel. Mutatjuk, miért!

 

Először is, tudnod kell, hogy ha megiszol egy csésze kávét éhgyomorra, azonnal megemelkedik a gyomorsavad. Mivel a kávé csersavat tartalmaz, nagyon leterheli a gyomrot, ennek hatására úgy érezheted, hogy elrontottad a gyomrodat, vagy egyéb kellemetlenségekkel kell szembenézned. Arról nem beszélve, hogy a megemelkedett gyomorsav megnehezíti a fehérjék lebontását, és ha a fehérjék nem bomlanak le teljesen, felszívódnak, és további problémákat okoznak, mint például a puffadás, a bélgyulladás, illetve a vastagbélrák.

 

Láthatod, hogy a közvetlenül ébredés után elfogyasztott kávé nem szolgálja az egészségedet, ez azonban nem jelenti azt, hogy le kell mondanod a reggeli rituálédról. Mielőtt azonban belekortyolnál a finom nedűbe, kapj be egy szem kekszet, rágcsálj el egy szelet pirítóst, de még jobb lenne, ha rendesen reggeliznél. Sőt, ha a kávédba egy kis tejet is teszel, még jobban csökkented a káros hatásokat.

 

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

közérzet egészség kávé
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL