KÖZÉRZET

Az erőt adó fekete retek

Szerző:
Szabó Anna
Ismerd meg az egyik legértékesebb téli zöldség félénket, amely kiváló immunrendszererősítőnek bizonyul. Rengeteg ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Íme egy igazi népi gyógymód a hideg időszakra!


Mi mindenre jó ez a vitaminokban gazdag zöldség?

Ajánlott fogyasztása: Hetente 1 alkalommal. Lehetőleg este, hogy a zöldségben lévő jótékony hatású vitaminoknak, és ásványi anyagoknak legyen elég idejük a felszívódásra.


1. Egészségvédő
2. Emésztési, és anyagcserezavarokra kedvezően hat.
3. Étvágygerjesztő
4. Baktérium és vírusölő hatással rendelkezik, mint a vöröshagyma, fokhagyma, torma, kakukkfű.
5. Jótékony a májra, reumára.
6. Tisztítja a légutakat.
7. Epekő ellen is használják.

Mit tartalmaz a fekete retek?

Illóolajban, fehérjében, szénhidrátban gazdag. Kiemelkedő a C-vitamin, kalcium, vas, foszfor tartalma. A népi hiedelem szerint remek gyógyírnek bizonyul a köhögés ellen, és igen erős immunrendszererősítő.


A természetes orvosság, ahogy nagyanyáink készítették!

Egy nagyobb, szép retekgumót jól megmosunk, kés segítségével tölcsér formájú üreget vájjunk a közepébe úgy, hogy a levágott gyökérrésznél apró rés maradjon. Bögrére vagy szélesebb pohárra állítjuk és mézet töltünk bele. A mézzel együtt lassan lecsordogáló lé az igazi orvosság. Több retket is megtölthetünk mézzel. A kicsurgott retkeket tovább is vájhatjuk, hogy friss felület legyen, amibe újra önthetünk mézet. Amikor már teljesen lecsordogált a méz a zöldségből, a keletkezett folyadékot igyuk meg.


 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL