2017. december 16. - Etelka, Aletta
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2017. december 16. - Etelka, Aletta
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Mesés képeken az ókori világ leghíresebb jósdája - Tudtad, hogy ez a föld "köldöke"

Kis Virág

Szinte nincs is olyan ember a földkerekségen, aki ne hallott volna Delphoi-ról, a jóslatok bölcsőjéről. Ezt a helyet az ókorban a világ közepének tartották, és nagy hadvezérek, királyok, sőt még fáraók is tanácsot kértek a szentély papnőjétől.

Mesés képeken a misztikus Delphoi jósda

Mesés képeken a misztikus Delphoi jósda

A legenda

Történt egykoron, az idők kezdetén, hogy Zeusz a világ két végéből felengedett a levegőbe két sast, hogy megtudja, hol lehet a világ közepe. Meg is történt a találkozás, épp Delphoiban, itt található a Föld közepe, a Föld köldöke, ezért épült itt fel az ókori világ leghíresebb jósdája. Apollón, a lant, az íj és a jóslás istene, szent templomát Delphoiban választotta ki. A legenda szerint Apollón itt küzdött meg Püthonnal a sárkánnyal, melynek testét elnyelte a föld és ezen a szent helyen feltörő gőzök (gázok), segítették a jósnőt a jövőbe látni. Delphoi híres jósa, papnője Phütia a feltörő gőzök hatására azonban csak halandzsázni tudott. Szavait segítői jegyezték fel, majd versbe foglalták és azt kapta az érdeklődő. A talaj nyílásaiból valóban kábító hatású vulkáni gázok szivárogtak elő, és az ősi hiedelem szerint a jóserő a Föld méhéből áradt.

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Karácsony a világ minden táján - Álomszép képekkel, amilyet még nem láttál!

Karácsony a világ minden táján - Álomszép képekkel, amilyet még nem láttál!

A karácsonyi időszak az év legszebb ünnepi időszaka. A világ minden táján készülnek az ünnepre, hosszú heteken át, hiszen ez egy csodálatos ünnep. Ugyanakkor a világon nagyon sokféleképpen ünneplik meg a karácsonyt, és most megtudhatod, melyik nemzet hogyan is tölti az ünnepeket, és milyen hagyományaik vannak.

Tovább »
Napi Tarot - Szombat

Napi Tarot - Szombat

Figyelj arra, hogy a világot gyakorlatiasan építsd fel magad körül. A szellemi, az értelmi, az érzelmi és a fizikai világod vajon igazságban és bölcsességben gyökerezik?

Tovább »
A szombati nap angyalüzenete

A szombati nap angyalüzenete

Ez most egy jó időszak az új ötletek megvalósítására és új dolgok kipróbálására. Én pedig vigyázok rád, irányítalak és megvédelek az ezzel járó változások során.

Tovább »

Kalkulátor

Illóolajok kalendáriuma

Nem muszáj egyből a gyógyszeres szekrényhez nyúlni, ha fáj valamid, emésztési problémáid vannak, vagy egyszerűen csak nyugtalan vagy. Néhány csepp illóolaj csodákra képes, hidd el!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Márton Andrea

Pedikűrös, lábelemző

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Márton Andrea

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép