SZÉPSÉG

Narancsbőr ellen - bírd ki az öt fogást!

Szerző:
Szabó Anna
Ha megfogjuk a comb, a csípő vagy a felkar bőrét, és összeszorítjuk, akkor sok nőnél borsószemnyi, szorosan egymás mellett elhelyezkedő csomócskák képződnek a bőr alatt. Nem betegség ugyan, de ez az első figyelmeztetés, hogy egészségtelen az életmódunk.
A cellulitisz ellen egészséges táplálkozással, sok mozgással és speciális masszázsgyakorlatokkal védekezhetünk. Most az utóbbihoz adunk egy kis segítséget.


Kefemasszázs

Legmegfelelőbb a durvább frottírkesztyű, vagy egy merev gumikefe. Ezek használata mellett a bőr rendkívül jól regenerálódik. Mindig a szív irányába masszírozz! Kezdd a jobb lábaddal, majd a ballal folytasd, aztán a jobb és bal kar következik. Ezt követhetik a mellek (csak óvatosan), végül körkörös masszírozással a has és a hát.



Vastagbél masszázs

Körkörösen masszírozd a hasadat! Ezzel elősegíted az anyagcserét: az óramutató járásával egyező irányban kezdd 9 óránál, majd tenyereddel haladj 12, 3, majd 6 óra irányába. Mindezt nem kell túl kíméletesen végezni. Ismételd meg többször is!



Szövetvasalás

A nyomásszerű masszázsfogás a kötőszövetet teszi feszesebbé. Mindkét kezeddel alkoss egy háromszöget. A hüvelyk- és mutatóujjak egymás felé szorítása által vérbőség keletkezik, amely nagyszerű módja a terhességi csíkok megelőzésének is.


Gyúrótechnika

Ez a módszer a láb bőrét varázsolja feszesebbé. Egyik kezeddel a combod egy részét tartsd, a másikkal finoman, majd erőteljesen gyúrd át. Fontos: ne feledkezz meg a lábszárad belső feléről sem, hiszen itt gyorsabban lazulnak fel a szövetek.


Csípéstechnika

{HUSVET2009}
Eltünteti a zavaró zsírpárnácskákat a melltartó felső részénél vagy a deréknál. A kivitelezés úgy történik, hogy kézfejedet a melled előtt keresztezve a kezelendő bőrfelületre fekteted, majd azt megmarkolva ujjaiddal kissé lefelé húzod. A markolás, illetve csípés ne legyen túlságosan erőteljes, különben kék foltok keletkeznek. A csípés- vagy markoló masszázs a fáradt bőrfelületeket feszesebbé teszi, a kötőszöveteket erősíti.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL