SZÓRAKOZÁS

A Partvonal Kiadó újdonságai

Szerző:
Szabó Anna
A családok által irányított nagyszabású vállalkozások a kitartás, a találékonyság, és persze egy jó adag szerencse révén évszázadok óta főszereplői a világ gazdasági életének.
David S. Landes:
Dinasztiák
Családi vagyonok és vagyonos családok


David S. Landes Dinasztiák című új könyvében arra a kérdésre keresi a választ, vajon miért lehetnek egyesek családok évtizedeken vagy évszázadokon át a csúcson, míg másoknál már a második generáció teljes egzisztenciális csődbe juttatja az egész famíliát. Olyan családok történetét kezdi vizsgálni, amelyek Európában, Japánban és Amerikában irányításuk alá vonták a pénzügyi és ipari szektort, s káprázatos tablóképén felsorakoztatja a bankárvilág (Baring, Rothschild és Morgan), az autógyártás (Ford, Toyoda és Peugeot) és nyersanyagtermelés (Guggenheim és Rockefeller) nagy hatalmú vezéralakjai.




Fordította Kállai Tibor
Keménytáblás, védőborítóval

Ára: 2 990 Ft


Elie Wiesel:
Bölcsek és történeteik


A Nobel-békedíjas szerző mesteri tanárként osztjameg velünk elragadó felismeréseit bibliai alakokról,talmudista tudósokról és haszid rabbikról.Mesél Sára ősanyáról, aki harciasan védelmezi
fiát;Sámsonról, népének védelmezőjéről; és a szent életű Jehósua ben Lévi rabbiról, aki jó cselekedetei révén kiérdemelte, hogy még életében a Mennybe kerüljön. Elie Wiesel hőseire egytől egyig nagy feladat vár. Isten azért küldte őket hozzánk, hogy segítsenek megtalálni a hozzá vezető utat. Ám ezek a hősök hús-vér alakok is egyben, akik dühösek Istenre, mert oly sokat követel, és az emberekre, mert oly keveset tesznek. Sokszor hibáznak, és olykor még össze is zavarodnak. Egy valami azonban állandó:az a szeretet, amelyet népük iránt éreznek, kinek tanítását rájuk bízták.




Fordította Kovács Lajos
Keménytáblás, védőborítóval
312 oldal

Ár: 3 490 Ft







Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL