UTAZÁS

Télen, négy keréken

Szerző:
Szabó Anna
A rossz útviszonyok, és a farkasordító hideg nehezíti meg a járművezetők dolgát. Sajnos nem elég az autónk gumijait lecserélni. Ha betartod tanácsainkat, sokkal kisebb az esélye annak, hogy egy jónak ígérkező utazás katasztrófába torkolljon.

Az örökös rohanók figyelmébe!

1. A téli időjárás kiszámíthatatlan. Próbáljunk meg minden nap figyelni az időjárás jelentést. Ha havazást jósolnak, reggel sokkal korábban induljunk útnak. Számolnunk kell a lassabb haladással a keletkező dugók miatt. Ilyen rossz időben érdemes tömegközlekedési eszközöket használnunk.

2. Fontos, hogy jó alaposan takarítsuk le a havat, és a jeget az autóról, így nagy mértékben javíthatunk a látási viszonyokon.


3. Indulás előtt járassuk üresben a motort 2-3 percig, hogy az ablakok üvege is kellőképpen felmelegedjen. Ezzel elkerülhetjük, hogy az ablakok bepárásodjanak. Végezzünk fékpróbát!

Hagyjuk az egérutakat!

4. A mellékutakat ritkábban, vagy egyáltalán nem takarítják, érdemesebb a főutakon haladni.

Feltétlenül tartsuk be a követési távolságot!

5. Egy havas, csúszós úton sokkal nagyobb figyelmet kell fordítanunk a követési távolság betartására. Mindenképp hagyjunk a szokásosnál nagyobb távolságot. Különösen a jelzőlámpáknál és a kereszteződéseknél készüljünk fel arra, hogy bármelyik autós hirtelen lefékezhet, vagy nem elég óvatosan vált sávot. Ha lehet, kerüljük a hirtelen fékezést.


Mínuszokban

6. Legtöbbször fagypont körüli időben a legveszélyesebb közlekedni. Ilyenkor nappal olvad a hó és a jég, éjjel pedig fagy. Feltétlenül vezessünk lassan, és óvatosan.


Vigyázzunk a hídon!

7. Hidakon és felüljárókon a leghidegebb az út felülete. Az útviszonyok sokkal rosszabbak, mint a sík terepeken.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL