FÉSZEK

Halloweeni dekorációk

Szerző:
Szabó Anna
Halloween az egyik legrégebbi ünnepünk, eredete a pogány kelta hagyományokból indult ki. Amerika népszerű ünnepe nálunk is egyre jobban divatba jön. Szórakozóhelyeken jelmezben ünnepelnek, lakások pompáznak a tréfás dísztárgyaktól.

Készítsünk együtt töklámpást!

1. Válasszuk ki a zöldségesnél a legmegfelelőbb lámpásnak valót.

2. Először rajzoljuk meg egy filctollal a tök kalapját, majd az arcát. Ha félünk, hogy elrontjuk a rajzot, használjunk sablont. Egy papírra rajzoljuk meg a lámpás arcát, vágjuk ki ollóval a vonalak mentén, majd úgy helyezzük a tökre.

3. Vágjuk le a tök tetejét úgy, hogy a kezünk majd beférjen a lyukon. A tök kalapját tegyük félre, mert később még szükségünk lesz rá.

4. Egy evőkanál segítségével vájjuk ki a tök belsejét. A kezünkkel szedjük ki a szivacsos magvas részeket. A kemény húsra vigyázzunk, nehogy megsérüljön. Csak a puha részeket távolítsuk el!

5. Amikor a tök belsejét már teljesen kiszedtük, először vágjuk körbe a lámpás szemeit. Fontos, hogy fűrészes élű kést használjunk a vágáshoz.


6. A kivágott részeket nyomjuk vissza a helyükre, könnyedén kiszedhetőek lesznek.

7. Vágjuk a szájat is. Cikkcakk vagy sima formát is készíthetünk. Bátran elengedhetjük a képzeletünket. Minél viccesebb formákat kapunk, annál hangulatosabban mutat majd a lámpás.

8. Az elkészült lámpásunkat helyezzük el otthonunkban a legmegfelelőbb helyiségbe, ahol jól látható.

9. Helyezzünk a lámpásba egy teamécsest, majd óvatosan gyújtsuk meg.


10. Temérdek variáció létezik. A lámpásnak bármilyen arcot készíthetünk. Kukoricacsuhéból ragaszthatunk hajat, készíthetünk lábakat a töknek.


Mi mindent készíthetünk tökből?

- Színpompás asztali díszeket készíthetünk.
Egy közepes kivájt tök belsejébe helyezzünk akkora üvegedényt, amelybe kényelmesen tehetünk őszi virágokat, terméseket. Száraz virágcsokorral is díszíthetjük.

- Kisebb dísztökök belsejébe helyezhetünk gyertyákat. Hangulatos díszei lesznek otthonunk minden kis zugának.

- Egyszerű habcsókokból készíthetsz tréfás szellemeket.
Csokimázzal vagy fekete filctollal fess szemet és szájat a figuráknak.


Készíts világító kísértetkastélyt

Egy nagyobb fekete kartonpapírra rajzolj kastélyt, majd vágd körbe. Ablakait vágd ki úgy, hogy üvegesen áttetsző celofánt vagy bármilyen átlátszó papírt a helyére tudj ragasztani. Így a kastély ablakain keresztül látszik majd a gyertyák vagy a lámpák fénye.

Szellemfa

Tekerd körbe a fűtőcsöveket kukoricacsuhéval, majd égősorral, és ragassz rájuk szellemeket.


Készen is vásárolhatunk virágüzletekben különböző Halloweeni dísztárgyakat.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL