FÉSZEK

Hangulatos karácsonyi díszek

Szerző:
Szabó Anna
Olyan gyorsan telnek a napok, hogy szinte észre sem vesszük. Nyakunkon a karácsonyi ünnepek nagy készülődése. Ha van egy kis szabadidőnk, érdemes előre elkészítenünk a fa és a lakás díszeit. Így nem érezzük majd nagy rohanásnak az ünnepi előkészületeket.

A természetes díszek a legszebbek, amelyeket magunk készíthetünk. A barkácsolás kellemes időtöltés, az elkészült tárgyak pedig csodálatosan mutatnak a karácsonyfán, és a lakásban.

Természetes karácsonyfadíszek narancsból


A kifacsart citrom, narancs, grapefruit, vagy lime belsejéből távolítsuk el teljesen a gyümölcshúst. A héjakat több helyen vágjuk be, majd terítsük ki, és süteménykiszúró formákkal szaggassunk belőlük különböző formákat (pl. csillag, fa, szív). Egy lapos tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a narancsdíszeket. 100 fokra előmelegített sütőben, kb. 3 órán át szárítsuk.




Mutatós aromazacskó

Szerezzünk be organza zacskókat vagy varrjunk saját kezűleg tüllből, függönyanyagból zsákocskákat. Töltsük meg a zacskókat illatos potpourrival, majd kössük be a száját a zacskóhoz illő masnival. Mutatós lakásdísz lesz, ha egy tálra helyezzük karácsonyi üvegdíszekkel.

Tipp: Narancshéjból illatos kosárkákat is készíthetünk.


Elkészítés:
Egy nagyobb narancs egyik feléről vágjuk le a héját úgy, hogy a közepén vastagabb csík maradjon. Ez a csík lesz a kosár füle. Vájjuk ki óvatosan a gyümölcshúst, majd a széleit vágjuk cikkcakk mintára. A sütőben kiszárított héjkosárkát töltsük meg potpourrival. Végezetül a kosárkákat gyertyák közé helyezzük el egy lapos tálcán. Fantasztikus ünnepi hangulatot teremthetsz otthonod minden helyiségében, ha több tálcán, gyertyákkal helyezed el a kosárdíszeket.

Üvegdísz gyöngyhálóban

Egy magas falú üvegpohár aljára töltsünk állatkereskedésekben kapható madárhomokot, majd állítsunk bele egy fehér gyertyát. Vékony drótra fűzzünk fel apró ezüstös színű teklagyöngyöket, és egyenként rögzítsük a gyöngyszemeket a drót többszörös átbújtatásával. Laza hálóval fonjunk össze több füzért, végezetül tekerjük az üvegpohár köré.

Faragott gyümölcsök

Fontos, hogy a díszítéshez friss gyümölcsöket válasszunk.
A mintákat éles pengéjű késsel tudjuk szépen megcsinálni. Tetszés szerint készíthetünk pl. kör, vastag-vékony rácsozást. Arra feltétlenül ügyeljünk, hogy a gyümölcsök húsát nehogy megsértsük, mert így a gyümölcs könnyen megromolhat. A kimetszett díszítést szegfűszeggel, csillagánizzsal kirakva még szebbé varázsolhatjuk.



A fűszernövények nemcsak szépen mutatnak a gyümölcsökben, de az illatuk is nagyon kellemes. Az elkészült díszeket üvegtálra, vagy emeletes gyümölcsös tálra helyezzük.



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL