GASZTRO

5 lenyűgöző fánk, amit muszáj megízlelned

Szerző:
Szabó Anna
Sokan félnek a fánksütéstől, pedig egyáltalán nem nehéz. Az ízélmény azonban, amit egy házi sütésű fánk adhat, az semmivel nem pótolható. És nehogy azt hidd, hogy csak a szalagos változat létezik belőle, érdemes kipróbálni a túrófánkot, a spanyol és az amerikai fánkot, de van egy villámváltozat is, ha éppen kevés az időd.

 

Talán a legnagyobb gondosságot a tészta sütése igényli. Ha ugyanis az olaj túl forró, a fánk kívül hamar megpirul, de belül nyers marad. Ha azonban az olaj hideg, a tészta megszívja magát, melynek következtében élvezhetetlenül „zsíros" lesz. A legjobb, ha közepes lángot használsz, és egy kis darab tésztát próbaképp előre mindig megsütsz. Ha készen vagy egy adaggal, húzd le a tűzről, így szedd ki a fánkokat, így elkerülheted, hogy az olaj túlforrósodjon.

{KEPGALERIA}

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL