SZÓRAKOZÁS

Megdöbbentő váltás

Szerző:
Szabó Anna
Szentimentálisra váltott Egry Levente, az egykori Hip Hop Boyz oszlopos tagja. A szó legnemesebb értelmében, hiszen zenei érzékenysége most a komoly műfaj irányába fordította a fiatal zongoristát.

Koncertzongorista lett az egykori Hip Hop Boyból


Levente elképesztő popkarriert futott be az első, s talán legsikeresebb magyar fiúcsapat zeneszerzőjeként és énekeseként, majd eltűnt kicsit a reflektorfényből.   Hosszú évek töretlen zenei munkássága során tanult és tapasztalt tudását gyúrta össze egy újszerű, mégis érett, valódi értékeket közvetítő produkcióba.


Hosszú volt az idáig vezető út

Levente a konzervatóriumi és főiskolai tanulmányai után a 90-es években a pop műfajban vált széles körben ismerté és elismerté. A kirándulás sikeresebb lett, mint arra bárki is szám ított, az általa megálmodott és létrehozott Hip Hop Boyz formáció folyamatosan az lemezeladási listák élén szerepelt, egy ország rajongott értük. Levente nemcsak énekesként, de producerként és dalszerzőként is jegyezte a produkciót.


A fiatal zeneszerző a későbbiekben az ország határain túl is kipróbálta magát, tapasztalatokat szerzett az Egyesült Államokban is mind zenei, mind produceri területen, ahol olyan világhírű előadókkal dolgozott együtt, mint Anastacia és Tarkan, de Celine Dion menedzsmentjének munkájában is közreműködött.

A Sentimental című produkció Egry Levente válasza a kihívásra, hogyan is építsen hidat a klasszikus és a modern zene között. Megszólítja a klasszikus zenéhez szokott értő füleket, egyszersmind elvarázsolja azokat is, akiktől idegen a többtételes zongoraverseny vagy a nagyobb lélegzetű zenemű. Pedig a Sentimental is komolyzene a javából. Miközben átjárja a műfaji határokat, a zene nyelvén szólítja meg a világot.




 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL