FÉSZEK

Hűvös őszben, meleg fények

Szerző:
Szabó Anna
Barátságtalan szobák, megunt bútorok. Hogy lehet ez? Hiszen csak néhány éves a berendezés. Szeretnéd feldobni otthonod helyiségeinek hangulatát? Egyszerű, de nagyszerű ötlet, és a pénztárcádat is kíméli. A megoldás: hangulatlámpák.

A szoba berendezése ugyanaz, mégis sokkal barátságosabbá válik a világító csodák segítségével. Polcvilágítással, állólámpákkal pompás hangulatot varázsolhatsz imádott kis fészkedbe.


Az elegáns fényforrás

Ha nem szeretnél túlságosan designos lámpákat választani, válassz egyszerűbb darabokat. Tökéletes lesz az összhang, ha ugyanolyan lámpaernyőket választasz, és egy helyre rendezed őket.


Polcok, szekrények belső megvilágítása

A beépített fények beszerelése egyáltalán nem macerás, és igen mutatós. Manapság már több típusú spot, és konzolos lámpákból válogathatsz. Gyorsan megtalálhatod a bútoraid stílusának megfelelőt.


Készíts lámpaernyőt! Gyors, és rendkívül olcsó megoldás!
Elkészítése még szórakoztat is.

Ha akad otthon megunt lámpaernyőd, amely már ott porosodik egy jó ideje a szekrényed mélyén, de sosem volt szíved kidobni, használd fel bátran egy új hangulatos kis lámpás elkészítéséhez. Használd sablonként a lámpaernyőt.

1) Sniccer segítségével vágd ki a formát, és harmonikaszerűen, sűrűn hajtogasd be az adott anyagot. Az a legjobb, ha keményebb papírt választasz lámpaernyőnek, így sokkal tartósabb lesz.


2) Iratlyukasztóval alul, majd felül üss lyukakat a lámpaernyő anyagába. Mindkét lyuksorba fűzz bele az ernyő anyagával megegyező stílusú selyemszalagot vagy zsinórt, ami kellőképpen összefogja az ernyőt. Végezetül a kellő méretre húzd össze.

3) A szép, új ernyőt illeszd a régi drótvázára.
Tipp: Ha vékonyabb, kevésbé erős anyagot használsz lámpaernyőnek, akkor mindenképp gyengébb izzót kell tenned a foglalatba.


Díszítsd egyedi motívumokkal az új lámpát

- Lámpatestnek választhatsz egy szép formájú kiürült italos palackot is. Fúrd ki az üveg alját vagy az oldalát, hogy a vezeték kiférjen rajta. Üvegfestékkel festhetsz a palackra különböző mintákat, majd szerelj rá foglalatot az izzónak.

- Különböző minták készítése sablonnal. Textil vagy pergamen lámpaernyőre gyorsan festhetsz vagy rajzolhatsz bármilyen mintákat.
Tipp: Sablon használatakor könnyebb festékspray-vel felvinni a kívánt mintázatokat.


- Díszítsd gyöngysorral a lámpaernyődet! Csupán néhány deka gyöngyre lesz szükséged ahhoz, hogy régi lámpaernyődből dekoratív, teljesen újnak látszó darabot készíthess.

Fűzz fel damilra vagy egy erősebb fonalra a gyöngyöket, majd rögzítsd a gyöngysort az ernyőn.

Tipp: Ha már van kész gyöngysorod, nyakláncod, amelyet nem használsz, díszítsd azzal a lámpaernyődet. Pompásan mutat majd.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL