KÖZÉRZET

Szabadulj meg az allergiától!

Szerző:
Szabó Anna
A legtöbb allergiától szenvedőnek nagy kő esik le a szívéről, amint beköszönt az ősz. Vége a hosszan tartó pollenidőszaknak, nyugodtabb napok következnek. Igen ám, de mi a helyzet az otthonunkban található allergénekkel?

Egyre hűvösebb napok köszöntenek ránk, így jobban esik mindnyájunknak az otthon melege.
A nedves, csapadékos hónapok miatt egyre gyakoribbá válnak a begubózós esték. Családi kis fészkünk ugyan védelmet nyújt a hideg ellen, de a házi poratkák és a penészgombák ellen nincs nincs menekvés.


A lakásban elterjedő penészgombák a nedves helyeket kedvelik, pl. (fürdőszoba, konyha, és a beázott falak).

A gombák és a házi poratkák az otthonunkban leggyakrabban előforduló allergének. Az épületek páratartalmának emelkedésével remek környezet alakul ki a penészgombák egyre intenzívebb szaporodásához. Folyamatos spóraszórásukkal allergén hatásuk egyre növekszik az allergiás, és az asztmás betegek legnagyobb bánatára.


A természetben megtalálható penészgombák kedvelt szaporodási helyei a földön megtalálható nedves falevelek, és a korhadozó fák. Nagyon fontos a védelem ilyenkor a kerti munkák végzésénél.


A házi poratkák egész évben megkeserítik az allergiás betegségektől szenvedők napjait.
A hosszú, esős, nedves hetek csak kedvezőbbek lesznek számukra, melynek következtében anyagcseréjük, szaporodásuk felgyorsul.

6 remek tipp az allergia ellen!

1) Mielőtt otthonunkban beindítanák a fűtést, érdemes jó alaposan kitisztítanunk a fűtőcsöveket, kályhákat, konvektorokat.
A fűtőtestek minden részét jól tisztítsuk meg egy hosszabb kefével, mert a radiátorok csöveire lerakódott por, és szennyeződés a légáramlatokkal tovább jut a helyiség többi pontjára.

2) Ügyeljünk a páratartalom szabályozására!
Ne feledjük, a magas páratartalom kiváló környezetet biztosít a penészgombák, és a házi poratkák elszaporodásához.

3) A port és a szennyeződéseket könnyen magába szívó bútort, és szőnyeget rendszeresen portalanítsuk.

4) A mindennapi reggeli ébredések után alaposan szellőztessük ki a lakást.

5) Allergiás tüneteink rosszabbodásakor érdemes szakemberhez (allergológus).

6) A Dr. Theiss Allergol védőkenőcs, és tengervizes orrspray, nagy segítséget nyújthat az allergiában szenvedők számára.

A védőkenőcs hatásai: Az orr nyálkahártyáján védőréteget képezve meggátolja a pollen, és a házi poratka lerakódását az orrüregben.

A tengervizes orrspray hatásai: Az orrüreg tisztítására, a házi poratka, és a pollen eltávolítására, valamint az eldugult orr kezelésére alkalmazható.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL