REJTÉLY-MISZTIKA

Hihetetlen, de igaz: a Paracas koponyák nem emberi eredetűek - Mégsem vagyunk egyedül az Univerzumban?

Szerző:
Szabó Anna
Paracas kietlen félszigete Dél Amerika egyik legrejtélyesebb országának, Perunak a déli partján terül el. Itt ezen a terméketlen tájon tette legmisztikusabb felfedezéseit a perui régész, Julio Tello 1928-ban.

 

A rejtélyes sírokban Tello egy csomó, sokat vitatott emberi maradványt fedezett fel, mely gyökeresen megváltoztatja az őseinkről és eredetünkről alkotott képet. A sírokban talált holttesteknek volt az eddig felfedezett leghosszabb, nyújtott koponyájuk, amit Paracas koponyáknak neveztek el. A perui régész több mint 300 ilyen rejtélyes koponyát fedezett fel, melyeket hozzávetőlegesen 3000 évesnek becsültek. Ám ha a koponyák formája önmagában nem lenne elég rejtélyes, akkor eláruljuk, hogy a legutóbbi DNS vizsgálat leghihetetlenebb eredménye megdöntheti az emberiség kialakulásának és fejlődésének elméletét!

Koponyatorzítás: Egy ősi vallásos gyakorlat

Míg sok földi kultúrában gyakorlat a koponyatorzítás (hosszabbítás), a technikák, mellyel végezték, különbözőek voltak, így az eredmények nem is változóak voltak. Vannak bizonyos dél-amerikai törzsek, akik a gyermekek koponyáit bekötözték, hogy megváltozzon a formájuk, és ez drasztikusan hosszúra változtatta a koponya formáját, mely mindenre hasonlított, csak nem emberi koponyára. Hosszú időn át állandó nyomást alkalmazva, az ősi törzseknél ez koponya deformitást eredményezett, mely az afrikai ősi törzseknél is megtalálható. Bár ez a fajta koponyatorzítás megváltoztatta ugyan a koponya formáját, de nem változtatta meg annak méretét, súlyát, vagy térfogatát. És itt van az a pont, amitől a Paracas koponyák érdekessé válnak, azok ugyanis teljesen eltérnek a normálistól. A Paracas koponyák 25%-al nagyobbak, és 60%-al nehezebbek, mint a normál emberi koponyák. A kutatók állítják, hogy ezt a komoly változást nem lehet elérni pusztán a fej kötözésével, melyet egyes tudósok sugallnak. Nem csak súlyukban különböznek, a Paracas koponyák felépítésükben is mások, és csak egy koponya lemezük van, míg a normál emberi koponyáknak kettő. Ezen furcsa jellemzők tovább mélyítik azt az évtizedes rejtélyt, mely körülveszi a Paracas koponyákat, és a kutatóknak még mindig nincs ötletük arra vonatkozóan, mik lehettek, illetve mi történhetett a múltban.

További kutatások

A Paracas Történelmi Múzeum igazgatója öt mintát küldött el a Paracas koponyákból, hogy genetikai teszteket végezzenek rajtuk, és az eredmények megdöbbentőek voltak. A minták, melyek hajból, bőrből, fogakból és a koponyacsontok egyes részeiből álltak, hihetetlen eredményeket adtak, melyek még misztikusabbá tették a koponyákat. A genetikai labort, ahova ezeket a mintákat küldték, nem informálták a koponyák eredetét illetően, hogy ne befolyásolják vele az eredményeket.
Érdekes módon a mitokondriális DNS, mely az anyától öröklődik, olyan mutációkat mutatott, mely egyik embernél, főemlősnél, vagy állatnál sem található meg a Földön. Ezek a mutációk, melyek jelenleg a Paracas koponya mintáiban találhatók, azt sugallják, hogy tulajdonosaik egy teljesen újfajta emberszerű lények lehettek, akik különböztek a Homo sapienstől, a Neandervölgyitől, vagy a Gyenyiszovai (Denisovai) embertől.

Brien Foerster a következők véleményen van a genetikai eredményekről:

Ezek a mitokondriális DNS-ek nincsenek meg egyetlen ismert földi fajban sem, de néhány részletből kiderül, hogy ezek az eltérések egy újfajta humanoid lényre utalnak, mely nagyon távol áll az eddig megismert ősi emberi lényektől. A jelentések szerint a Paracas koponyák lényei biológiailag annyira mások voltak, hogy még az emberi kereszteződéseket sem lehet kizárni. Ugyanakkor nem biztos, hogy beleillenek a törzsfejlődés fájába.

De kik lehettek ezek a misztikus lények?

Vajon a Földön fejlődtek? Mi okozta ezt a drasztikus eltérést az átlagos emberektől? Netán lehetséges, hogy ezek a lények nem is a Földről származtak? Ezek a lehetőségek mind teóriák, melyeket a jelenlegi tesztek sem másítanak meg. Az egyetlen dolog, amit tudunk, hogy sok dolog van, ami túlmegy a kutatók, történészek és tudósok jelenlegi felkészültségén. Lehetséges, hogy ezek után megválaszolható a kérdés, mely szerint egyedül vagyunk-e az Univerzumban - és ez a Paracas koponyáknak lesz köszönhető.

 

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb rejtélyes sztorikról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL