UTAZÁS

Karácsonyozz a világ legszebb főterén

Szerző:
Szabó Anna
Brüsszelben igazán nagy a pezsgés. Rengeteg látnivaló tárul az odalátogatók elé. A hétköznapok a városba látogató üzletembereké, akik bő kínálattal szolgálnak a vásárolni vágyóknak. A hétvégék azonban a pihenés jegyében telnek csendben, nyugalomban.

Ezt a csodálatosan szép várost méltán nevezhetjük a kultúra központjának. Számtalan látványossága mágnesként vonzza turistákat.
Az Európai Unió fővárosát több nagyobb városból igen gyorsan megközelíthetjük. Mindössze néhány órányira található Amszterdam, London, Párizs, vagy a gyémántcsiszolásáról híres Antwerpen.

Amit feltétlenül látnod kell:

Manneken Pis (pisilő kisfiú) szobor, amelyet a XIV. századtól csodálhatnak a helyiek és a városba látogató nagy közönség.



Grand Place a világörökség részévé vált az UNESCO által. Ez a pompás tér a brüsszeli polgárok nagy büszkesége, amely a gazdaságukat tükrözi. 34 történelmi céh található a téren.

A gótikus stílusban épült Városi Múzeum, és a Városháza, mind mind csodálatos élményt nyújtanak. Aki már korán reggel városnéző körútra indul, megtekintheti a helyi virágpiac pompás kínálatát.
Az esti koncertek is tartogatnak meglepetést a turisták számára, de a nap bármely szakaszában remek szórakozási lehetőségek nyílnak ebben a gyönyörű városban.


Treurenbergben magaslik a 69 méter Szent Mihály katedrális, amelynek pompázatos külseje, és történelmi háttere igen érdekes történettel szolgál a turistáknak. A monda szerint a mohácsi csatában elesett II. Lajos emlékére, felesége, Mária királyné készítette a katedrális egyik festett üvegablakát.

Európa legősibb fedett galériája a St. Hubertus, amelyet 1847-ben építettek, szintén az óváros látványosságai között szerepel. A tőzsdeépület, és a király kastélya is csodálatos élményt nyújt.


Felejthetetlen élményt nyújt mindenki számára a Zavel/Sablon negyed kis üzleteinek látványa. Fogadók, hangulatos piacok gazdagítják a látogatók élményeit. Az ottani vásárfiák, ékszerek, csipkék, képek, különböző ezüsttárgyak évről évre csalogatják a kirándulókat.

Senki sem bír ellenállni a képcsarnokok, és a múzeumok meseszép, bővelkedő műalkotásainak.


Az 1958- as világkiállításra készült Atomium vasmolekula, 165 milliárdszoros nagyítású modellje fantasztikus látványt nyújt.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL