GASZTRO

Ínyenc sörleves

Szerző:
Szabó Anna
A hétvégi ebédek elmaradhatatlan étele a finom tartalmas leves. Unjuk már a megszokott húslevest? Íme egy igazi ínyenc eledel a család minden tagja számára. Ehhez az ételhez bármilyen desszert jól esik majd.

Ínyenc sörleves

Hozzávalók:
- 1 kisebb filézett csirkemell
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 tv paprika
- 3 szál sárgarépa
- 2 nagyobb burgonya
- 1 zeller
- 1 liter sör
- 1 liter húsleves (leveskockából is készíthetjük)
- 4 dl tejszín
- só
- őrölt bors
- 10 dkg sonka
- 10 dkg trappista sajt
- 4 db pirított toast kenyér

1) A kockára vágott csirkemellet kevés olajon süssük aranybarnára, majd tegyük félre. Egy nagyobb lábasban pároljuk meg a szintén kockára vágott zöldségeket, majd öntsük rá a sört és a húslevest. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt közepes lángon főzzük kb. egy órán át.

2) Mialatt fő a leves, vágjuk vékony csíkokra a sonkát és a sajtot, és a négy pirított kenyérszeletet.
A hagymát szeleteljük fel vékony karikákra. Ha elkészült a leves, jól turmixoljuk össze, majd adjunk hozzá négy mogyorónyi vajat, és a vékony szeletekre vágott hagymát, főzzük puhára a hagymát a levesben, majd adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük simára.


3) Tálalásnál a csészékbe tegyünk egy adag pirított, kockákra vágott csirkemellet, a csíkokra vágott sajtot, sonkát, kenyeret, erre az alapra szedjük a levest. A tetejét díszítsük finomra vágott petrezselyemmel, és egy teáskanál tejszínnel.

Tipp: A leveshez külön tálalhatjuk a kenyérszeleteket úgy, hogy a sajtot ráreszeljük a tetejére, és sütőben megpirítjuk. A kenyér helyett használhatunk sajtos kiflit vagy bagettet is.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL