SZEX, SZERELEM

24 mondat, amivel totál hazavághatod a párkapcsolatodat

Szerző:
Szabó Anna
Vannak bizonyos mondatok, melyekkel könnyen elriaszthatod magadtól életed párját. Néhány szituációban különösen oda kell figyelni arra, hogy reagálsz, ha nem szeretnéd lelombozni szerelmed. Szeretnéd tudni, mit nem szabad? Olvass tovább!

Ma nincs szex drágám...

Ha akcióra készen ülsz az ágy szélén, pasid mégis elfordul tőled, és nem úgy tűnik, mint aki egy kiadós hancúrra vágyik, sose mondd:


- Mi a baj?
- Már nem is kívánsz?
- Talán nem tetszem?
- Szeretsz még?
- Beszéljük meg, mondd el mi bánt!
- Mostanában olyan rossz a kedved.
- Segíthetek valamiben?
- Biztos valaki máson jár az eszed...
- Elrontottam valamit?
- Már nem is szeretsz...
- Nem akarsz orvoshoz menni?
- Gondjaid vannak?
- Nagyon szeretlek! Bánt valami?
- Rosszul érzed magad?
- Nekem igazán elmondhatod mi a baj!
- Rossz kedved van?
- Nézd, vettem egy új fehérneműt! Hogy tetszik?
- Már nem is figyelsz rám!
- Nem akarsz beszélgetni?
- Ne légy már ilyen rossz kedvű! Inkább szeretkezzünk!
- Már nem is tetszem neked
- Most meg mi bajod van?
- Na, hogy áll ez a hálóing?
- Miért nem akarsz szeretkezni velem?


Miért nem szabad?

Mert a férfiak ilyenkor szeretik magukban lerendezni a problémákat. Szeretnek félrevonulni, átgondolni, megrágni a dolgokat. Mivel általában egyszerre csak egy dologra képesek koncentrálni, idegesek lesznek, ha kizökkentik őket a gondolataikból. Ha megkérdezed, hogy mit rontottál el, azt a férfi úgy fogja értelmezni, hogy te vagy szomorú, és téged kellene vigasztalni, de az adott helyzetben ő nem tud erre érdemben reagálni. Ettől még bosszúsabb lesz és úgy gondolja majd, hogy újabb hibát vétett, hiszen te is boldogtalan vagy mellette.


Ne akarj újabb nyűg lenni a nyakán!

Ha a férfi magától nem kezdeményez beszélgetést az őt nyomasztó problémákról, jobb, ha te inkább nem szorgalmazod, hogy kezdjen bele a társalgásba. Nyilván kettőtök kapcsolatától függ, hogy mennyire vagytok nyitottak, mennyire avatjátok be egymást a legbelsőbb félelmeitekbe, de ne feledd, a nők szeretnek beszélni a problémákról, a férfiak azonban megoldani szeretik azokat. A problémákról való eszmecsere számukra sokkal inkább a gyengeség jele, nem férfias cselekedet. Persze vannak kivételek, sok férfi (hálistennek) szeret beszélgetni, és érdekli a nő véleménye, sőt még segítséget is kérhet, de sose akard belőle kicsikarni azt, hogy ez így legyen. Ha párod a beszélgetős típusba tartozik, örülj neki, ám ha inkább a magányba menekülő, problémamegoldásra törekvő alkat, hagynod kell, hogy egyedül birkózzon meg a gondjaival.



Mit tehetsz?

Egyszerűen fogadd el, - bármennyire is úgy tűnik, a pasik bármikor szexelnének, - hogy néha ők is lehetnek fáradtak, nyűgösek, levertek, gondterhesek. Ilyenkor tégy úgy, mintha mi sem történt volna. Feküdj be az ágyba, fogj egy érdekes könyvet, és olvasgass. Foglald le magad, és őrizd meg a jókedvedet. Ha nagyon bátor vagy, kezdd el nélküle a „játszmát”. Ha bemelegíted magad, a látványtól az ő kedve is könnyebben megjöhet. Azt kell éreztetned vele, hogy jól érzed magad mellette, akkor is, ha épp nincs formában. Hagyj neki időt arra, hogy átgondolja a dolgokat, és feloldódjon egy kicsit.

Ha azt látja rajtad, hogy jól érzed magad, úgy fogja érezni, melletted feloldódhat, te nem akarod őt újabb problémával terhelni, nem kéred számon, nem keresed a hibát a gépezetben, sokkal szívesebben fog nyitni feléd. Légy türelmes és ne ess rögtön kétségbe!

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL