SZÓRAKOZÁS

Spirituális őrülete Magyarországon

Szerző:
Szabó Anna
Magyarországra is megérkezett a 2007-es esztendő spirituális őrülete – a Titok!
Nemzedékről nemzedékre örökítették

Mohón sóvárogtak utána, elvesztették, ellopták, hihetetlen pénzekért adták-vették. Az évezredes Titok tudói olyan történelmi nagyságok voltak, mint Platón, Galilei, Beethoven, Edison, Carnegie, Einstein, és még sok más feltaláló, teológus, tudós és elismert gondolkodó. De most végre fellebben róla a fátyol.

„Ha megismered a Titkot, megtudod, hogyan érhetsz el és tehetsz magadévá bármit, amit csak szeretnél. Igaz valód tárul fel előtted. Rájössz, hogy micsoda nagyszerű dolgok várnak rád az életben.”

Hirtelen mindenki azt kérdezi a másiktól az utcán, az irodában, az interneten, sőt, még a randevúkon is, hogy „Te hiszel A Titokban vagy sem?” A Titok című könyv amerikai megjelenésekor hónapokig vezette a New York Times sikerlistáját, ráadásul kiütötte a nyeregből a Harry Potter utolsó részét az Amazon bestsellerlistáján. Manhattanban minden példányt elkapkodtak, a kiadó (Simon  Schuster) pedig kétmillió további példányt küldött a boltokba, ezzel a történelem eddigi legmagasabb példányszámú második utánnyomását produkálva.

Nálunk, Magyarországon már most komoly tábora van, előjegyzésben elfogyott 10 000 példány, és rajongói klubok várják a szeptember 13-án megjelenő könyvet!


De mi ez a titokzatos titok?


Meglepő módon nem más, mint egy jól ismert elmélet. A pozitív gondolkodás hatalmának elmélete, mely a vonzás törvényén alapszik, és ami szerint gondolataink – vagyis az univerzummal folytatott párbeszédünk – és pozitív érzéseink határozzák meg sikereinket. A Nagy Titok töredékei eddig is fellelhetők voltak szájhagyomány útján fennmaradt bölcsességekben, irodalmi művekben, különböző vallásos és filozófiai szövegekben. A darabkák azonban most először állnak össze teljes kinyilatkoztatássá. S ez képes megváltoztatni mindazok életét, akik kapcsolatba kerülnek vele.
Rhonda Byrne, az ausztrál producer, s egyben a kötet szerzője több tucat neves tudóst, filozófust, szerzőt, és egyéb szakembert tud maga mellett. Véleményük szerint a vonzás törvénye az univerzum leghatalmasabb ereje, s A Titokban bebizonyítják ezt. Állításuk szerint az életben mindent elérhetünk – szerelmet, boldogságot, egészséget –, ha „kérjük, hiszünk benne, és készek vagyunk elfogadni azt”.
A könyv lapjain azok a mai tanítómesterek szólalnak meg, akik már megtapasztalták ezt az erőt. Ők a Titok által megszabadultak betegségeiktől, mesés vagyonra tettek szert, legyőzték az előttük tornyosuló akadályokat, és olyan dolgokra voltak képesek, amelyeket a legtöbb ember lehetetlennek gondol.

Oprah Winfrey, Larry King, Ellen DeGeneres, Anderson Cooper, és még sokan mások mind-mind szerepeltették A Titkot műsoraikban. A Titkot megválasztották 2007. spirituális őrületének. 2006-ban a szcientológia, 2005-ben a kabbala kapta meg ugyanezt a címet.

„Ez a könyv megmutatja, hogyan használhatod a Titkot életed minden területén – legyen szó pénzről, egészségről, kapcsolatokról, vagy a boldogságról úgy általában. Segítségével felfedezhetsz egy benned rejlő, kiaknázatlan erőforrást, amely képes megszépíteni az életedet.”

A Titok megnyerte a NAUTILUS KÖNYVDÍJAT az Ösztönző/Motivációs könyvek kategóriájában!

A Nautilus egy különleges díj, mellyel olyan szerzőket és műveket tüntetnek ki, akik és amik hozzájárulnak társadalmunk tudatosodásához és jóllétéhez, és olyan spirituális és ökológiai értékeket közvetítenek, mint az együttérzés, a fenntarthatőság, az egyszerűség és a világbéke. A díjat a Marilyn McGuire  Társa ítéli oda, mely szervezet már húsz éve támogatja könyvek, zenei művek és más, a világ jobbá tételéhez hozzájáruló alkotások születését, megjelenését, marketingjét és eladását.
Nem elég csupán ismerni A Titkot. Az emberek részletesen szeretnék tudni, mit kell tenniük a pozitív hozzáállás eléréséhez. Ez az oka annak, hogy mostanában virágkorát éli az erről szóló irodalom, és rengeteg ilyen témájú könyv sorakozik még a legkisebb helyi könyvesboltban is.

A Titok jelenség. Egy év alatt több mint kétmillió DVD, és nem egész hat hónap alatt majdnem négymillió könyv kelt el belőle. És – ahogy az a hollywoodi sikertörténeteknél szokás – jövőre várhatjuk a következő részt, legalábbis ezt ígéri A Titok weboldala.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL