ANGYALISKOLA

Láttál már angyalt?

Szerző:
Szabó Anna
Meglehetősen idejétmúltnak tűnik a kérdés: láttál-e már angyalt. Mi azonban nem haboztunk, igen is feltettük ezt a kérdést néhány embernek. A válaszok meglepő eredményeket hoztak, sőt, néhány lélegzetelállító történettel is találkoztunk.

Tíz ember közül hét szerint igen is vannak angyalok

Átlagosan tíz ember közül hét hisz abban, hogy léteznek angyalok, és közel ötven százalékot tesz ki azoknak az aránya, akik valamiképpen megtapasztalták már angyalok jelenlétét, vagy legalábbis hallottak ilyesmiről. Akik már látták védangyalukat, általában magas, szépséges ifjúként írták le, hatalmas hattyúszárnyakkal. Az elterjedt angyalábrázolás – a göndör, szőke hajú, pufók, kisded – mintha már „kiment volna a divatból”.



Manapság már teljesen átlagos, hétköznapi ember alakjában is mutatkozhatnak

Sok beszámolóból arra lehet következtetni, hogy – ha léteznek is angyalok – nekik csak kivételes esetben céljuk a feltűnés. Általában mindig az adott helyzethez „öltöznek”. Az angyaloknak ugyanis nincs meghatározható, valóságos alakjuk. A válluktól a földig leérő, hattyúszárnyszerű képződmény voltaképpen a fénytestüket körülvevő hófehér energiamező.

Rendszerint pont olyannak mutatkoznak, amilyennek elképzeled őket – tehát az angyali jelenések során voltaképpen a tudatalattiban élő, angyalokról alkotott kép tükröződik vissza. A látvány is ezáltal válik elfogadhatóvá.



Ne indulj útnak, mert baj lesz…

A hagyományos szárnyas, és emberi formát öltő angyali megjelenések mellett sokkal gyakoribb azoknak az eseteknek a száma, amikor az égi lények hangok vagy intuitív megérzések útján veszik fel a kapcsolatot földi védenceikkel.

Sokkal több történet szól arról, hogy egyesek azóta hisznek védőangyaluk létezésében, amióta egy kritikus pillanatban megszólalt bennük az a bizonyos hang. Nem ritkán fordul elő, hogy ez a hang szinte utasít: ne indulj el, mert biztosan baj történik. Nagy előszeretettel tulajdonítják védőangyali közbenjárásnak, ha valaki egy apróság miatt véletlenül lemarad a később szerencsétlenül járó tömegközlekedési eszközről.


Tiszteld a szabad akaratot

Mielőtt még bárkiben is felvetődne a kétely, és kishitűen kijelentené, hogy neki biztos nincs védőangyala, nem árt figyelembe venni egyet s mást. A szellemi tanítók szerint ugyanis mindenkinek születése pillanatától „alanyi jogon jár” egy védőangyal, aki még akkor is jelen van, ha annak a legkisebb jelét sem adja. Ez utóbbiról állítólag csak mi tehetünk, leginkább negatív szemléletünk miatt, aminek következtében képtelen az ember arra, hogy meglássa az élet aprócska ajándékait és örömeit.

A régi bölcsek szerint az univerzumban a legnagyobb törvény a szabad akarat tiszteletben tartása, tehát semmiféle lény nem erőszakolhatja rá saját és egyéni elképzeléseit a másikra. Még akkor sem, ha jó szándékból teszi. Az már más lapra tartozik, hogy a védőangyaloknak igenis közbe kell lépniük, amikor valami olyasmi történne, ami nem sorsszerű, és amit jobb elkerülni, mert különben az illető felvállalt életterve látná a kárát.


A védőangyalok „hatásfoka” viszont egészen addig meglehetősen korlátozott, amíg nem száll feléjük valamiféle kérő ima, ami bizonyos mértékig feloldhatja a szabad akarat tiszteletben tartásának kötelezettségét.


Legjobbkor a legjobb helyen

Az utóbbi időben jelentősen növekedett az úgynevezett szerencsés véletlenek száma. Az angyalkák kapcsolatokat teremtenek olyan emberek védőangyalaival, akikkel valami miatt össze kell jönni, és szinte tologatják a láthatatlan díszleteket, hogy lehetőleg a legjobb időben legyen az ember a legjobb helyen.

Ha visszagondolsz néhány szerencsés találkozásra, ez talán nem is hangzik olyan meredeknek. Egyes könyvek bonyolult angyalmágiákat írnak le, de ugyanúgy megteszi a meghitt magányban elmondott kérés, a védőangyalnak címezve.


Talán egy angyal volt?

„Négyen utaztunk az autóban igen nagy sebességgel. Én elől ültem, mellettem a férjem, hátul pedig a két kiskorú gyermekünk. Ködös délután volt, a látási viszonyok nem voltak éppen kedvezőek. Az egyik kanyarban kissé kisodródtunk, és a férjem ijedten nagyot rántott a kormányon, amitől az autó teljesen megpördült. A férjem és én kizuhantunk a kocsiból, mindketten az árokban tértünk magunkhoz. Első reakciónk az volt: vajon gyerekeinkkel mi történt? Szerencsére azonban sem nekünk, sem pedig a gyerekeknek semmi bajunk nem történt… A történteket utólag nem is lehet megmagyarázni, de úgy érzem, hogy valaki vagy valami végig ott volt mellettem, és megsegített. Ezért nem esett nagyobb bajunk, ebben biztos vagyok. Az angyalokban nem hittem, de akkor biztos, hogy ott voltak… Az életünk azóta megy tovább, de én úgy fogom fel, mintha akkor újjászülettünk volna. Szerintem kaptunk egy új lehetőséget, amellyel mindenképpen élnünk kell.”

A történetet Emese küldte Pécsről


Azoknak a történeteit, akik rendíthetetlenül bíznak az angyalokban, megosztjuk veletek. Nézzetek vissza, cikksorozatunkban rengeteg érdekességet olvashattok a későbbiekben is.

Ha veled is történt hasonló megmagyarázhatatlan, csodás dolog, kérünk, írd meg nekünk a Női Portál Palackpostájába!


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL